Dispar zeci de clase de liceu. Ce spune Tașcău!

Zeci de clase de a IX-a din liceele din județul Gorj vor dispărea începând de anul viitor, pentru că numărul elevilor care vin din clasa a VIII-a este unul în scădere. Fostul director al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, spune că nu este normal să distrugi șansa unor elevi de a învăța la un liceu bun.  

”Este o problemă mare. Numărul de elevi care vin din clasa a VIII-a se reduce considerabil, astfel se reduc 30 de clase de IX-a la nivelul județului Gorj. Este delicat atunci când faci un plan de școlarizare și să începi să zici că ai avut atâtea clase, iar acum am cu 30 mai puțin. În mod normal, micșorând numărul de clase de la cel mai performant liceu din Gorj, reduci șansa unor elevi de a parcurge cursurile acestei școli. Este o problemă foarte delicată”, a spus fostul director al CNTV Târgu Jiu, Dorin Tașcău, la Radio Infinit.

Tot acesta a  mai afirmat faptul că o soluție soluție în acest sens ar fi legată de comasarea liceelor care nu mai sunt căutate de elevi: ”Soluția este comasarea școlilor în care nu mai reușești să faci școală. Indiferent că vrem sau că nu vrem, de-a lungul timpului asta se va întâmpla. Tăierea fără a te gândi la școala la care tai mi se pare un lucru greșit”, a mai afirmat Tașcău.  

Rămâne de văzut care va fi decizia Inspectoratului Școlar Județean Gorj, dar până acum nimeni nu a avut curajul de a face ce trebuie și anume să închidă acele licee cu promovabilitate aproape de zero la bacalaureat.

Vizualizări: 4,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: