Dispensar și grădiniță de la zero într-o comună din Gorj

 Autoritățile din comuna Scoarța speră să obțină bani de la Guvern ca să poată face un dispensar nou în satul Budieni și o grădiniță cu program prelungit în satul Copăcioasa. Edilul Ion Stamatoiu a declarat că bătrânii din Budieni nu au unde să meargă să facă o consultație și mulți localnici i-au cerut să facă un dispensar în sat.

Banii ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții. Noul dispensar ar putea funcționa pe locul unde acum stă fostul sediu al Primăriei Budieni. “Este mare nevoie de un dispensar uman în zona Budieni. În special, bătrânii au mare nevoie de un dispensar. Copiii, nepoții sunt plecați mai toată ziua la muncă. Nu au unde să se deplaseze bătrânii. Am găsit o soluție. Fostul sediu al Primăriei Budieni, o clădire micuță pe care urmează să o demolăm. Am depus, pe CNI, construcția unui dispensar uman în satul Budieni. Oamenii au nevoie de o consultație”, a spus Ion Stamatoiu, primarul din Scoarța.

Nu este singura investiție importantă de pe agenda autorităților locale. Oamenii din comună au solicitat să fie înființată o grădiniță cu program prelungit. Edilul a depus deja un proiect la Guvern și speră să obțină bani de la Ministerul Dezvoltării ca să facă grădinița în satul Copăcioasa.

„Nu avem o grădiniță în toată comuna. Că avem două săli unde ducem copiii, dar nu este o grădiniță propriu-zisă. Am creat condiții, dar nu e grădiniță. Am găsit soluția la Copăcioasa, unde a fost o școală foarte mare. Am depus documentația, avizele, am depus la Minister solicitarea de finanțare. Am trecut de lista sinteză, în etapa a doua, de finanțare. Sperăm să finanțăm acest proiect. Cetățenii au nevoie de o grădiniță cu program prelungit. Toată lumea are nevoie să lase copilul undeva”, a mai spus edilul din Scoarța, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 3,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: