Disponibilizări masive la Hidroconstrucţia

Sute de gorjeni vor rămâne în perioada următoare fără un loc de muncă după ce patru firme au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj că vor face disponibilizări în perioada următoare. Şi de data aceasta, Hidroconstrucţia SA ocupă un loc fruntaş în ceea ce priveşte numărul disponibilizaţilor.

Patru firme din Gorj au notificat AJOFM că vor face reduceri de personal în perioada următoare. Este vorba de SC Conpet SA de unde vor pleca 17 salariaţi începând cu 1 decembrie. Alte două firme de pază din Târgu Jiu, respectiv SC Bidepa CIT Service SRL şi SC Secure Solutions de unde vor pleca în total nouă persoane. Campioană însă la restructurări este Hidroconstrucţia. De aici vor pleca în şomaj 456 de salariaţi ca urmare a începerii sezonului rece. „De la Hidroconstrucţia vor pleca în perioada următoare 456 de persoane. Printre aceştia se află 44 de conducători auto, 70 de lăcătuşi mecanici, 53 de maiştri, 20 de dulgheri, 20 sudori şi 10 zidari. Este vorba de un program de restructurări anual din cauza finalizării investiţiilor şi predarea lor către beneficiari”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Disponibilizaţi până în martie

Partea bună pentru cei peste 400 de disponibilizaţi este că aceştia vor reveni la serviciu la 1 martie, când se vor dezmorţi lucrările în construcţii. „Programul de restructurare este valabil până în luna martie, aşa se întâmplă de fiecare dată pe perioada sezonului rece. Oamenii ştiu de acest program”, a declarat Romeo Sălişte, directorul Hidroconstrcţia SA.

ŞOMAJ

La ora actuală, în Gorj sunt 10.976 de şomeri dintre care 5.113 femei. Rata şomajului a ajuns în judeţul nostru la 7,45, ocupând locul 6 la nivel naţional.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: