Disponibilizările de la CE Turceni, în februarie

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Turceni dezvăluie adevăratele motive pentru care unitatea nu mai poate disponibiliza anul acesta cei 200 de salariați în ciuda existenței unei hotărâri de guvern care prevede acest lucru. Cel care a făcut unele precizări cu privire la amânarea disponibilizărilor este sindicalistul Adrian Marciuc. Acesta spune că administraţia nu a îndeplinit toate etapele din programul de restructurare.

Complexul Energetic Turceni nu mai poate disponibiliza anul acesta pentru că etapele din programul de restructurare nu au fost îndeplinite în totalitate, spune Adrian Marciuc, liderul Sindicatului Jilț Nord. Chiar dacă guvernul a aprobat marţi hotărârea ce prevedea ca cei 200 de salariați din CE Turceni să părăsească sistemul până la 31 decembrie 2011, aceasta nu mai poate fi pusă în aplicare pentru că oamenii nu au primit preavizele obligatorii prin lege aşa cum s-a întâmplat în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. ”Nu se mai disponibilizează anul acesta pentru că nu ne încadrăm în etapele prevăzute de programul de restructurare. Spre deosebire de noi, SNLO a dat preavizele, au notificat, sunt cu mult înaintea noastră din punctul acesta de vedere. Pur și simplu nu s-au respectat etapele şi acum e prea târziu”, a declarat Adrian Marciuc.

Cel mai probabil, disponibilizările vor fi făcute în lunile ianuarie-februarie, întocmai pentru a se pune în aplicarea hotărârea de guvern. ”Disponibilizările se fac prin ianuarie-februarie astfel încât să ne încadrăm în termenul de 60 de zile prevăzut în hotărârea de guvern”, a adăugat Marciuc.

Doar 110 angajaţi identificaţi

Chiar dacă hotărârea de guvern face referire la 200 de salariați ce urmează să plece din sistemul minier, compania energetică a identificat doar 110 angajați care îndeplinesc condițiile legale. Sindicatele spun că acesta va fi numărul indiferent de prevederea hotărârii. ”Noi am identificat doar 110 salariaţi care mai au doi ani până la pensie deci nu poate fi vorba de 200 de disponibilizări. Administraţia poate să vrea 200, realitatea este alta. Pe programul de restructurare aferent anului 2012 pleacă 110 salariaţi”, a precizat Marciuc.

”S-au parcurs paşii, programul de restructurare s-a avizat în Consiliul de Administraţie, s-a aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor și se va respecta hotărârea de guvern în termenii legali”

 Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CE Turceni.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: