Disponibilizaţii CEO, amânaţi din nou cu plăţile compensatorii

Foştii salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia nu şi-au primit nici până azi plăţile compensatorii convenite cu administraţia companiei. Oamenii aşteaptă de câteva luni să primească drepturile prevăzute în contractele de muncă, fiind vorba de unul până la şase salarii. Reprezentanţii CEO au declarat ieri că cel târziu luni, 3 august, oamenii îşi vor primi sumele complete.

Petre Bobină a lucrat 30 de ani în minerit și acum se numără printre cei care așteaptă de luni bune plățile compensatorii stabilite cu administrația. Are de luat de la CE Oltenia șase salarii compensatorii fiind pe lista celor care au plecat la cerere din unitate deși mai are mulți ani până la pensie. ”Eu trebuia să primesc șase salarii compensatorii, am primit un singur salariu cu promisiunea că restul le voi primi la jumătatea lunii iulie. Nu s-a întâmplat acest lucru, nu ne mai bagă nimeni în seamă, ne-au lăsat ai nimănui. Eu mai am de recuperat aproape 11.500 lei după ce am muncit 30 de ani în minerit”, a spus Petre Bobină, fost salariat CEO.

Omul spune că dacă nu va primi banii în cel mai scurt timp va strânge oamenii pentru a-i face o plângere penală managerului Laurențiu Ciurel pentru înșelăciune și abuz în serviciu. ”A fost opțiunea mea să plec, dar asta nu înseamnă că trebuie să-și bată joc de noi. Și restul de oameni sunt supărați și ne-am pus toți de acord că, dacă nu ne dau banii, să-i facem plângere penală, există un acord scris așa că justiția va fi de partea noastră”, a adăugat Petre Bobină, fost salariat CEO.

De cealaltă parte, administrația companiei susține că vineri, 31 iulie, va intra încă un salariu, iar luni, 3 august, diferența de salarii. ”Din ce mi s-a comunicat de la departament, vineri urmează să intre încă un salariu, iar luni, 3 august, restul de bani, toate celelalte salarii pe fiecare salariat în parte”, a spus Sorin Olaru, directorul Compartimentului de Resurse Umane din cadrul CEO. 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: