PSD revine la şefia ITM Gorj. Sau nu?

Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, pesedistul Traian Pătrăşcoiu, a avut câştig de cauză în instanţă pentru funcţia din care a fost schimbat în urmă cu aproape un an. Interesant este că acesta a câştigat revenirea pe un post care nu mai există. Inspector şef interimar la ITM Gorj este George Romanescu.

Pătrăşcoiu a contestat demiterea sa la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a avut nevoie de aproape un an pentru a lua o decizie, şi aceasta pronunţată după două amânări. Fostul inspector şef a aflat ieri că magistraţii au dispus reangajarea lui în funcţie şi, de asemenea, plata tuturor drepturilor salariale din momentul desfacerii contractului de muncă şi până în ziua reangajării. Decizia nu este una definitivă, cel mai probabil IGM urmând să facă recurs, ceea ce va duce la o nouă prelungire a datei la care va fi clarificată situaţia de la ITM Gorj.

Traian Pătrăşcoiu nu are motive să facă recurs, el fiind mulţumit cu sentinţa emisă de magistraţi. Acesta aşteaptă acum să vadă dacă procesul va fi continuat sau nu de Inspecţia Generală a Muncii, după care va decide dacă acceptă sau nu o revenire la şefia instituţiei pe care a condus-o timp de câteva luni. „Curtea de Apel spune că trebuie să fiu reîncadrat, dar şi achitarea drepturilor băneşti. Eu nu am înlăturat pe nimeni de la conducere. A fost postul liber, am dat concurs şi am câştigat, aşa că nu trebuia să fiu dat afară în acel mod. Am solicitat şi drepturile băneşti pentru că aşa este normal. Salariul meu de încadrare era de 1.920 de lei cu spor de conducere 25% şi spor de vechime tot 25%”, a spus Pătrăşcoiu. Asta înseamnă că Pătrăşcoiu are de recuperat circa 300 de milioane de lei vechi.

Actualul inspector şef George Romanescu a declarat că Pătrăşcoiu a câştigat reîncadrarea pe o funcţie care nu mai există. „Nu pot să comentez acest lucru. Dacă a câştigat, asta e. Probabil că dumnealui a câştigat funcţia de director coordonator, iar funcţia de director coordonator nu mai există. Aceasta a fost declarată neconstituţională, este funcţia de inspector şef acum, iar cele două nu sunt funcţii similare. Curtea Constituţională a declarat funcţia de director coordonator neconstituţională. Dar mai mult nu pot să spun, pentru că nu ştiu”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: