Dispută între actualul şi fostul director de resurse umane de la CE Turceni

Unii ies pe uşă, alţii intră pe fereastră. Cam aşa presupune Ion Răuţ, fostul director de Resurse Umane de la CE Turceni, că se întâmplă la companie unde sute de persoane vor pleca acasă, iar altele le vor lua locul. Acesta susţine că are dovezi că la Turceni a fost creat cadrul legal pentru angajarea câtorva persoane. Actualul director de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, îl acuză pe Răuţ că spune aceste lucruri pentru că este plictisit.

Ion Răuţ a acuzat administraţia şi sindicatele de la CE Turceni că actul adiţional numărul 6 adus Contractului Colectiv de Muncă permite angajarea altor persoane, cunoscuţi ai celor care renunţă la pământul dinaintea utilajelor miniere. „Eu am dovada clară că în luna ianuarie a fost emisă o decizie de angajare. Au semnat cu toţii acel Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, prin care specifică foarte clar că cei care deţin terenuri pot să angajeze şi cunoscuţi, nu doar rude. Păi în acest fel omul este chemat la complex şi i se sugerează clar cine trebuie să fie angajat. Caută tot felul de posibilităţi de a face angajări. Nu am intrat în posesia dovezi, dar ştiu clar că în această perioadă alte două persoane vor fi angajate la Turceni”, spune Ion Răuţ.

Reprezentanţii CE Turceni, prin vocea lui Corneliu Gârjoabă, îl contrazic pe Răuţ şi spun că ultimele încadrări în muncă au fost făcute în 2010. Corneliu Gârjoabă, directorul de la Resurse Umane, mai spune că Răuţ aduce aceste acuze... de plictiseală „În anul 2011 la Turceni nu a fost făcută nicio angajare. Ultima s-a făcut în 2010. Răuţ nu are ce face. Vorbeşte şi el. Şi aşa stă toată ziua, trebuie să facă ceva, dar vorbeşte aiurea”, spune Gârjoabă.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: