Dispută pe numărul liderilor sindicali care merg la Mangalia

Un număr de 60 de lideri de sindicat vor participa în perioada 16-19 iunie la Consiliul Naţional al Federaţiei Univers, deplasarea lor fiind făcută pe banii Complexului Energetic Oltenia. Cum liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie i-au acuzat că merg la mare şi trag de timp pentru a nu începe negocierile pe actul adiţional al salariaţilor din minerit şi energie, sindicaliştii de la Univers ripostează.

Noi ducem 60, dar Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) ducea la mare 500 de oameni, spune, ofticat, liderul sindical Nelu Roşca. Afirmaţia a fost făcută în cadrul conferinţei de la BNS Gorj, unde Nelu Roşca a ţinut să atace jurnaliştii de la Pandurul. Acesta nu-şi poate ţine în frâu oftica şi supărarea pe articolele referitoare la alegerile de acum câţiva ani de la Roşiuţa, pe care le-a câştigat cu sprijinul directorului Ion Ghiga sau la informaţiile legate de promovarea prin conducerea Minprest. „Nu e o noutate, întotdeauna s-au făcut aceste lucruri. De la FNME mergeau 450-500 de oameni. Dar înainte nu vă interesau, acum aţi prins drag să aflaţi aceste lucruri“, explică ofticat Nelu Roşca. „Să ştiţi că, faţă de trecut, pentru că am vechime în mişcarea sindicală când mergeam 4-500, acum mergem 60 de persoane“, a adăugat şi liderul sindical Marcel Dobrogeanu.

Pe atunci, cei doi lideri erau în FNME şi făceau parte din cei 500 de sindicalişti ce se distrau pe bani minerilor. Liderul Constantin Mitrescu apără Federaţia Naţională Mine Energie şi spune că niciodată nu au participat la aceste întâlniri de la mare mai mult de... 350 de persoane.  „Nu este adevărat. Nu am dus niciodată 500 de oameni. Ştiu şi ei foarte bine că la congres erau 350-360 de delegaţi, iar la consiliile de conducere undeva la 120 de persoane. Asta când erau toate sindicatele la FNME. Noi nu avem treabă cu cât duc ei la mare, noi am spus că trag de timp pentru a nu începe negocierile“, a declarat Mitrescu, acesta menţionând că deplasarea oamenilor la diverse întâlniri sindicale era decontată din cota de 6.5 la mie din fondul de salarii pe care o încasa, pe vremuri, federaţia. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: