Dispută privind mutarea secţiei de psihiatrie de la Turceni

Un scandal de proporţii este pe cale să izbucnească între conducerile celor două spitale din Gorj, respectiv Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu şi Spitalul Orăşenesc Turceni. Mărul discordiei pare a fi secţia de psihiatrie dar mai ales declaraţiile din ultima vreme ale prefectului Liviu Andrei cu privire la mutarea acesteia.

Managerul de la Târgu Jiu, Vasile Stănculete, nu numai că este de acord cu transferarea secţiei dar spune că acest lucru ar fi doar o formalitate. „Bine ar fi să fie schimbat sediul pentru că este mai bine să faci un nou spital decât să cârpeşti unul care e degradat. Sunt întru-totul de acord să fie preluată, noi şi aşa avem medicul nostru psihiatru care monitorizează bolnavii de acolo deci ar fi mai mult chestiune de formalitate”, a declarat managerul spitalului din Târgu Jiu, Vasile Stănculete.

Ceană: „Consiliul Local nu le va da niciodată secţia”

Pe de altă parte, conducerea spitalului din Turceni nici nu vrea să audă de aşa ceva. Spune că a fost o propunere atunci când urma să se desfiinţeze spitalul dar acum că a scăpat de comasare, ideea transferării secţiei a fost eliminată. „Preluarea secţiei nu se poate face decât în cazul în care se desfiinţează spitalul sau dacă Consiliul Local va da hotărâre specificând că vrea acest lucru ori asta nu se va întâmpla niciodată. Consiliul Local nu le va da niciodată secţia atâta timp cât aşa cum a zis şi domnul prefect există un proiect de un milion de euro aprobat pentru modernizarea secţiei. Cu alte cuvinte să facă ei proiect, să le şi aprobe şi apoi să vorbească”, a declarat Mihaela Ceană, managerul spitalului din Turceni.

BANI

Potrivit acesteia, în anul 2009, la vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a aprobat un proiect de un milion de euro pentru realizarea unui nou sediu însă nici până în ziua de azi banii nu au mai ajuns.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: