Dispută privind noul sediu al Companiei Oltenia. Vezi ce spun politicienii!

Sediul Complexului Energetic Oltenia, motiv de dispută printre politicienii gorjeni, care ieri au lansat tot soiul de zvonuri privind sediul companiei. Ar putea fi la Craiova, Târgu Jiu sau Bucureşti. Nu se cunoaşte reala îngrijorare a politicienilor: posibilitatea ca sediul să nu fie aici sau că va fi redus accesul lor la posturile din noua structură. Un lucru este cert! Complexul Energetic Oltenia este important pentru judeţul Gorj, dar ar fi şi de mai mare ajutor dacă sediul central ar fi la Târgu Jiu. 

Declaraţiile politicienilor pe această temă nu pot fi întâmplătoare. Toţi îndreaptă tunurile spre Constantin Bălăşoiu, care se pare că nu este de acord ca sediul CE Oltenia să fie la Gorj, dar acesta nu a recunoscut acest lucru. Discuţiile privind CE Oltenia şi sediul acesteia se schimbă zilnic, iar politicienii par să se teamă pe de o parte de numirea lui Bălăşoiu ca şi coordonator, şi pe de altă parte de lipsa puterii atunci când se vor numi directori în noua structura. Interesant este că a apărut inclusiv posibilitatea ca Bălăşoiu să rămână în fruntea companiei.

Corul politicienilor

Tonul declaraţiilor l-au dat reprezentanţii puterii. Vorbim de atacuri la adresa coordonatorului CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, pe care-l cred nepotrivit pentru această funcţie pe motiv că CE Craiova, acolo unde acesta este director, nu are investiţii în mediu şi are datorii la SNLO. „Nu sunt de acord cu numirea domnului Bălăşoiu pentru că este directorul complexului care are cele mai mari datorii către SNLO. În opinia mea este o greşeală şi un mare pericol“, a spus Ruşeţ.

Politicienii au descoperit însă un pericol şi mai mare. Liberalul Dian Popescu spune că toţi factorii de decizie ar trebui să facă front comun pentru ca sediul complexului să fie la Târgu Jiu, nu la Craiova. „Luptăm ca sediul să fie în judeţul Gorj. Domnul Bălăşoiu este numit să coordoneze, nu este numit director. Deocamdată. Ar fi o greşeală să fie sediul la Craiova. Sediul central trebuie să fie la Târgu Jiu. Ce facem, dezvoltăm Doljul pe resursele Gorjului- Nu este corect. De asta am spus că acest ministru este anarhic“, a spus Dian Popescu la Radio Omega.

Parcă l-ar fi auzit prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Filip, care spune că dacă politicienii nu sunt atenţi „ne pomenim cu sediul la Craiova sau Severin“.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a auzit că noul sediu va fi la Craiova. „Această instituţie trebuie să fie în Gorj pentru că este centrul energetic al României. Voi cere scris acest lucru“, a spus Călinoiu.

Declaraţia zilei a venit totuşi de la prefectul Liviu Andrei care a spus la Radio Infinit că toate aceste declaraţii sunt cu bătaie lungă, iar sediul ar putea fi la… Bucureşti. „Sper să aibă sediul la Târgu Jiu pentru că devenim mai puternici, pentru că judeţul Gorj dă 23 la sută din energia ţării. Ar fi păcat ca noi, cu atâta producţie să rămânem ca şi secţie. Judeţul Gorj are cei mai mulţi specialişti în minerit şi energie. Cred că se aruncă ceva pe piaţa, nu am informaţii, dar cred că dintr-o bătaie din asta s-ar putea să nu fie niciuna dintre entităţi şi să ne pomenim că-şi capătă sediul prin Bucureşti şi toţi banii se varsă acolo şi n-ar fi mulţumitor pentru noi“, a spus prefectul Liviu Andrei.

„Să vedem compania înfiinţată şi abia apoi putem discuta de sediu. Din ultimele discuţii ştiam că la Târgu Jiu va fi sediul, nu ştiu să se fi schimbat ceva, nu am cunoştinţă de acest lucru, doar ce am citit şi eu prin presă. E posibil să avem o situaţie clară după analiza cu Fondul Monetar Internaţional”

Eugen Iovan, lider de sindicat CE Turceni

Eu ştiu că sediul va fi la Gorj, Voi face tot ce pot ca sediul să fie aici, dar decizia este la Minister, dar nu cred că nu va fi la Târgu Jiu. Ar fi normal să fie aşa, aici se află trei dintre companiile componente.

Severus Militaru, deputat PDL

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: