Distracție și voie bună la Preajba pentru 2000 de copii

Poiana de la Preajba a fost ieri locul de întâlnire pentru circa 2000 de copii aduși cu microbuzele școlare din toate localitățile județului, distracția fiind aici la ea acasă. Organizată din inițiativa IPJ Gorj, acțiunea a reușit să fie una pe care cei mici o vor deja repetată cât mai curând, activitățile în care au fost implicați elevii fiind dintre cele mai variate.

Din toate colțurile județului au ajuns ieri copii la Preajba, microbuzele școlare înmatriculate în Gorj nefăcând altceva decât să fie la dispoziția doamnelor învățătoare și a elevilor pe care i-au adus la oraș din cele mai îndepărtate comune. Fericiți la maxim, cei mici au avut la dispoziție mașini ale Poliției, Ambulanței, ale Salvamontului și ale Pompierilor pentru a urca în ele și a le cerceta îndeaproape. Evident că sirenele au fost folosite din plin și, astfel, hărmălaia a fost totală, spre bucuria copiilor.

Polițiștii, în calitate și de organizatori ai evenimentului, au ieșit în evidență prin demonstrațiile pe care le-au făcut cu câinii lup special dresați pentru prinderea infractorilor. Sute de copii au stat pe margine pentru a-i urmări pe câini în acțiune, interesul acestora fiind la fel de mare și pentru cursa cu mașinuțe buggy organizată special cu această ocazie. Cei mici s-au înghesuit și s-au îmbulzit la maxim atunci când li s-a permis să urce și în mașinuțele de curse, mulți dintre ei fiind convinși că vor da și o tură cu un buggy, deși aceste mașini sunt doar pentru o persoană și nu sunt pentru plimbări.

Chiar dacă mai au mult până să conducă, elevii au fost interesați de cum funcționează o astfel de mașină, pe ce pedale trebuie să apese și, mai ales, cât are la bord viteza maximă. Cu o viteză mult mai redusă, de trap, s-au mulțumit alte sute de elevi care pe parcursul zilei au avut ocazia să se plimbe cu o trăsură special adusă pentru ei. Au fost atât de mulți doritori încât, de mai multe ori, proprietarul atelajului a trebuit să îi roage pe cei mici să mai coboare pentru că dezumflaseră cauciucurile, caleașca fiind proiectată pentru 3-4 persoane, nu pentru 10-12 copii. Cei mici au înțeles și s-au mai dat jos, iar cei care au rămas au avut parte de o plimbare pe care nu o vor uita prea curând.

Pentru fiecare dintre participanți, organizatorii au asigurat câte un pachețel, o sticlă de apă și una de suc, toată lumea fiind mulțumită de felul în care au decurs lucrurile, mai ales că și vremea a fost pe placul participanților, chiar dacă, la început, vântul a suflat cu putere. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii de care copiii, mai ales cei veniți din cătunele îndepărtate ale județului, își vor aduce aminte cu mare drag măcar până anul viitor când, teoretic, ar trebui să vină din nou în poiana de la Preajba.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: