Distracţii studenţeşti la Târgu Jiu

Peste 30 de studenţi din ţară şi din străinătate participă la cea de-a VIII-a  ediţie a Festivalului Internaţional „Vară cu aromă studenţească”.  Evenimentul ce a debutat vineri la Târgu Jiu este organizat de Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

„Evenimentul se înscrie într-o serie de evenimente studenţeşti care dezvoltă viaţa culturală a tinerilor. El s-a desfăşurat an de an timp de cinci ani de zile şi încearcă să aducă în comun studenţii noştri cu studenţi din celelalte centre universitare din ţară, dar şi din străinătate”, spune Liviu Neamţu, prorector în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Ediţia din acest an a festivalului a adus la Târgu Jiu studenţi străini din Georgia, Macedonia, Italia sau Turcia. În primele trei zile ale festivalului tinerii au participat la dezbateri, au organizat excursii în afara oraşului şi s-au distrat în cadrul serilor interculturale. „A doua zi a festivalului a început cu o dezbatere despre Tratatul de la Lisabona, a continuat cu o scurtă excursie la Mănăstirea Lainici şi s-a încheiat cu o seară interculturală în care studenţii participanţi şi-au prezentat tradiţiile şi culturile  ţărilor din care aceştia fac parte”, spune Lucian Becheru, reprezentantul Ligii Studenţilor.

Până pe 30 iulie, studenţii vor lua parte la dezbateri despre energia eoliană sau tehnologia modernă, la workshop-uri, team-building-uri, proiecţii de film, jocuri sportive sau carnavaluri.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: