Valentin Munteanu, copilul geniu al Ţicleniului

Valentin Munteanu, în vârstă de 15 ani, din Ţicleni a câştigat două medalii de argint şi aproximativ 20 de diplome la concursurile şi olimpiadele şcolare din anul trecut. Fără a face măcar o oră de meditaţie, Valentin a obţinut premii la toate concursurile la care a participat, indiferent de disciplina pentru care s-a prezentat. Părinţii săi spun că băiatul a adus banii acasă, ca urmare a premiilor câştigate, însă nu au cheltuit nici un leu pentru meditaţii, sigura investiţie fiind în cărţile solicitate de copil.

Copilul este considerat de către autorităţi mândria oraşului. Pe lângă faptul că a obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale de limba română, matematică, fizică şi biologie, Valentin s-a clasat pe locul I şi respectiv locul II, la faza judeţeană a Concursului “Tinere Condeie” cu creaţii proprii de poezie şi proză. În acest an, băiatul a absolvit clasa a opta la Şcoala Generală Nr.1 Ţicleni cu media 9,94 şi a reuşit să intre la Liceul “Fraţii Buzeşti” din Craiova. Pe parcursul anilor de studiu, Valentin a avut numai medii de 10, media generală fiindu-i afectată de o medie de 8, la educaţie fizică. Chiar dacă nu-i place să practice sportul, copilul urmăreşte meciurile de fotbal.

Cu banii câştigaţi şi-a luat cărţi

Valentin Munteanu nu a făcut nici măcar o oră de meditaţie, însă a adus bani acasă ca urmare a premiilor câştigate. Părinţii săi spun că singura investiţie făcută pentru copil sunt banii cheltuiţi cu achiziţionarea de cărţi. “Nu plecăm la cumpărături cu el fără a avea câteva milioane de lei pentru cărţi. De multe ori mă sperie deoarece abordează cărţi care nu sunt pentru vârsta lui. Avem discuţii din cauză că studiază foarte mult. Programul său de vacanţă nu diferă foarte mult faţă de cel din timpul anului şcolar”, a declarat Nelu Munteanu, tatăl băiatului. La rândul său, Valentin spune că îi place să aibă un volum cât mai vast de cunoştinţe şi consideră că meditaţia este pentru copiii slabi la învăţătură. “Nu au fost situaţii în care să consider că am nevoie de meditaţie. Am înţeles din clasă şi din manuale tot ce mi se preda. Sunt de părere că meditaţia este pentru copiii slabi la învăţătură”, a declarat Valentin.

Vrea să studieze la Harvard

Valentin îşi doreşte să ajungă student la Universitatea din Harvard. “Îmi doresc să studiez foarte bine fizica şi să-mi finalizez studiile în străinătate. Mi-ar plăcea să fiu student la Universitatea din Harvard”, a mai precizat Valentin. Idolul său este Einstein. Foştii profesori ai băiatului spun că acesta este o excepţie. “Elev ca Valentin Munteanu nu a fost şi nici nu cred că se va mai naşte, recent, la Ţicleni”, a declarat Constantin Rădoacă, profesorul de limba română. În acest an, la limba română, Valentin a obţinut două medalii de argint: la Concursul Naţional “Şcoala cu ceas” şi la Concursul Interjudeţean “Cu textul literar-La Gramatic” de la Râmnicu Vâlcea. Pentru rezultatele sale deosebite, Valentin Munteanu va fi premiat de către Consiliul Local Ţicleni cu suma de 10 milioane de lei.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: