Distribuitorii de energie cer garanţii clienţilor

Conducerea grupului energetic CEZ România a confirmat miercuri, pentru Mediafax, că va solicita clienţilor garanţii financiare pentru evitarea neplăţii facturilor - prevedere care apare într-un proiect normativ al ANRE, precizând însă că sumele respective „nu sunt împovărătoare”.

Consumatorii de energie electrică vor trebui să constituie garanţii financiare în contul distribuitorilor, pentru a acoperi riscul de neplată a facturilor, potrivit proiectului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE, care a fost în dezbatere publică în perioada 12-29 iunie. „Poziţia noastră în legătură cu această iniţiativă este că vom încerca să evităm situaţiile în care clienţii buni-platnici ar fi afectaţi din cauza celorlalţi, puţini, care sunt rău-platnici”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager şi preşedintele Directoratului CEZ România.

La rândul său, Doina Vornicu, directorul de Operaţiuni al CEZ România, a declarat: „Dacă ANRE a decis că este necesar, vom aplica acest proiect, vom avea şi noi o procedură internă. Deja avem o procedură de management al riscului, dar numai pentru clienţii cu un istoric rău de plată. Sper că acest proiect se va aplica, şi nu cred că respectivele garanţii ar fi în sume împovărătoare pentru clienţi; se discută despre un nivel rezonabil”. (M.F.)

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: