Divac, un uriaş printre copii

Fosta legendă a baschetului din NBA, sarbul Vlade Divac, a sosit la Targu Jiu iar ieri de dimineata s-a alaturat pe terenul de baschet celor 51 de copii inscrisi la Star Camp. Uriaşul de 2,16 metri a semnat zeci de autografe, s-a tras în poză cu toată lumea şi a fost cât pe aci să înscrie un coş de senzaţie.

Cu mic cu mare lumea s-a strâns ieri ca la urs să-l vadă în carne şi oase pe omul care a făcut furori timp de 16 sezoane în NBA.

Asaltat pentru poze şi autografe

Dis de dimineaţă, Divac s-a prezentat la terenurile de baschet pentru a onora invitaţia la Star Camp 2011. Cei 51 de copii înscrişi l-au asaltat imediat pentru autografe şi poze iar uriaşul sârb nu a uitat pe niciunul. Divac a ţinut să le transmită şi un mesaj viitorilor baschetbalişti. „Vreau să vă spun că şi eu am fost ca voi. Să munciţi cât se poate de mult la antrenamente, să învăţaţi cât se poate de mult şi să fiţi ambiţioşi. Eu vă mulţumesc foarte mult pentru prezenţa voastră, nu a mea, că mi-aţi acordat acest timp să vorbesc cu voi” le-a transmis Divac, un om de o modestie rar întâlnită.

A făcut şi spectacol

Divac a încercat apoi să-i impresioneze pe copii cu o aruncare cu spatele de la jumătatea terenului. Din 10 încercări a fost cât pe aci să înscrie. Copiii i-au cerut să marcheze din slam dunk, cum o făcea în vremurile de glorie, dar Divac a îmbătrânit şi a găsit o metodă de compromis. A ridicat o fată şi mai apoi un băiat pe umerii lui, ajutându-i să înscrie pentru prima dată în viaţa lor din slam. După aproape o oră petrecută în compania copiilor, Divac şi-a luat rămas bun. Nu înainte însă de a face câteva poze de grup cu participanţii dar şi antrenorii. În plus a lăsat şi o promisiune fermă. „Sunt foarte încântat că sunt printre voi aici şi în oraşul vostru şi sper ca să ne vedem şi la anul, cu siguranţă. Mulţumesc organizatorilor pentru că m-au invitat la acest camp şi tuturor celor care ne-au sprijinit. Sunt şi eu alături de voi şi vă promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să ridicăm baschetul românesc la un nivel mai mare. Serbia a fost întotdeauna alături de voi, mai ales că suntem vecini, suntem aproape. E bine că sunt mulţi antrenori sârbi aici la voi, e un sistem bun şi un curs foarte bun. Aveţi puţină răbdare şi România va atinge şi ea performanţele Serbiei. Dar să nu uitaţi că viitorul baschetului sunt aceşti copii şi trebuie muncit cât se poate de mult cu copiii”, a spus în încheiere Divac.

TRANSFER

Energia Rovinari a anunţat transferul lui Brice Kabengele (29 ani), jucător cu dublă cetăţenie, româno-franceză. Kabengele a mai evoluat în ultimii şase ani la CSU Sibiu, Elba Timişoara, CSU Ploieşti şi Poli Iaşi.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: