DNA verifica zece ani de TVR

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, conducerii Senatului, printr-o adresă oficială, copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV) din perioada 2005- 2015. De asemenea, procurorii DNA au ridicat de la sediul TVR documente legate de achiziţii publice făcute de instituţie.

"În virtutea transparenței pe care actuala conducere a TVR dorește să o promoveze în privința activității televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât și pe reprezentanții mass-media că Direcția Națională Anticorupție desfășoară zilele acestea în TVR o acțiune de verificare. Această acțiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiții", informează Televiziunea publică.

În urmă cu o lună şi jumătate, Oana Stănciulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a acuzat, într-o scrisoare trimisă angajaţilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achiziţionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apă de gură, loţiuni după plajă, pastile ”somn uşor” şi protector hepatic. În replică, conducerea Televiziunii Române a precizat că obiectele de inventar la care se face referire au fost achiziţionate înainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. ”Acestea nu au fost încheiate de actualul management al TVR, care nu îşi poate asuma acţiunile fostelor conduceri”, preciza conducerea TVR.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: