DNA vrea mai multă pușcărie pentru Dragnea

Procurorii anticorupție consideră că este prea mică pedeapsa pe care fostul vicepremier Liviu Dragnea a primit-o în dosarul fraudării Referendumului din vara lui 2012 pentru suspendarea fostului președinte Traian Băsescu. În apelul depus la instanța supremă, DNA arată că, raportat la gravitatea faptelor, inculpatul ar trebui să primească o pedeapsă mai mare, mai ales că acesta acționa ca și cum alegătorii ar fi fost simple obiecte care pot fi extrase „cu forța” sau „extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni”. Procurorii susțin că instanța care l-a condamnat pe Dragnea la un an de pușcărie cu suspendare a greșit la individualizarea pedepsei, „cuantumul simbolic de un an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000".

Apelul formulat de DNA îi vizează și pe gorjenii care au fost trimiși în judecată odată cu Liviu Dragnea și cu alte zeci de persoane, numărul total al inculpaților fiind de aproape 80. Dintre acestea, mai bine de jumătate, 45, au fost achitate, multe din persoanele respective fiind și membri ai birourilor electorale de la două secții de vot de pe raza comunei Bâlteni. Acum procurorii vor pedepsirea acestora „în cuantum concordant gravităţii faptelor", vizat în mod special fiind Dragnea, prin prisma faptelor de care este acuzat.

Anchetatorii îl acuză pe Dragnea și că a cerut în județe organizarea unor tombole și concursuri care să îi aducă pe alegători la urne, în Gorj o astfel de tombolă fiind organizată la Turceni, la dosar existând o adresă din 13 iulie 2012 în acest sens.

dragnea_sova

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: