Doamna în negru

Politicienii au oferit ieri unul dintre cele mai groteşti spectacole ale acestui an. Nici eşecul privatizării CFR Marfă nu a fost atât de penibil precum coada de politicieni de la moaştele Sf. Parascheva. La loc de cinste, doamna în negru Elena Udrea, într-un impecabil costum negru cu pantalon, pardesiu de piele neagră şi pe cap un văl din dantelă. Să juri că atunci a coborât din icoană, pentru a cinsti moaştele. Spectacolul a fost completat de o grămadă de politicieni, începând cu premierul Victor Ponta, vicepremierii Dragnea şi Oprea, zeci de parlamentari din toată ţara, care au dat buluc măcar pentru faptul că plimbarea cu avionul le-a fost decontată de parlament. Păi dacă tot e gratis, de ce să nu pupe şi ei moaştele, poate li se întoarce norocul. Ce-i drept, ministresele şi-au băgat pentru câteva minute degeţelele în oalele cu carne tocată, pentru a împături câteva sarmale. „Facem şi noi tot ce putem pentru aceşti oameni”, a spus o altă sfântă a politicii de pe Dâmboviţa, Rovana Plumb.

Nesimţirea a atins cote maxime atunci când distinşii noştri aleşi au intrat pe uşa din dos la moaşte, pentru că în faţă erau bieţii amărâţi, cu miile, la coadă. Oameni bătrâni şi bolnavi care stăteau de două-trei zile în frig, în speranţa că atingerea moaştelor îi scapă de boli şi sărăcie. Oameni care nu au fost trataţi cu respect nici măcar de mai-marii bisericii, care nu ar fi trebuit să permită regimul preferenţial al politicienilor.

Oamenii politici ai zilelor noastre ar trebui să ia în serios acest semnal, oferit de faptul că aproape o sută de mii de pelerini îşi caută ultima speranţă la sfintele moaşte. Pentru că în multe cazuri, oamenii au fost scoşi din casă atât de credinţă, dar şi de lipsa de speranţă. Când guvernul nu-ţi oferă nici un loc de muncă, nicio posibilitate de a-ţi câştiga traiul cinstit, de a pune o cană cu lapte pe masa copiilor, nu-ţi rămâne decât să te rogi. Să te rogi să scape odată ţara de toţi nenorociţii care au dus-o pe fundul gropii.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: