Ghimiş (CJP): Nu stă oraşul acesta într-o clădire a CEO

Casa de Pensii Gorj va fi evacuată din actualul sediu până la sfârşitul anului, iar conducerea unităţii pare să nu se grăbească în găsirea unei noi locaţii.  Clădirea din zona gării aparţine Complexului Energetic Oltenia şi a fost închiriată de Casa de Pensii încă din anul 2001. Instituţia publică închiria clădirea an de an, dar de această dată CE Oltenia are nevoie de acel spaţiu, pentru ca tot personalul TESA al complexului să fie adus la Târgu Jiu. Directorul Casei de Pensii Gorj, Rodica Ghimiş, a vorbit despre toate aceste probleme.

Reporter: Care mai este situaţia cu sediul instituţiei din zona Gării?

Rodica Ghimiş: Deocamdată nu este stabilită foarte clar situaţia. Nu ne scoate nimeni afară de acolo, doar că trebui ca noi să vedem cum ne organizăm. Avem foarte multă arhivă, o să încercăm să găsim o soluţie. Căutăm o soluţie în sensul că, după ce rezolvăm cu arhiva, vedem dacă se reorganizează celelalte instituţii, e termen lung, iar până ne vor reorganiza, noi avem o relaţie bună cu conducerea CEO şi sperăm că o să ne lase până când vom găsi soluţia cea mai bună. Într-un timp mai scurt, sau mai lung, trebuie să ne conformăm, nu avem ce face.

Rep.: Există variante pentru un nou sediu?

R.G.: Până la urmă noi le plătim chirie, eventual o să găsim un alt spaţiu în tot oraşul acesta, dacă o să fie ceva forţat, dar nici gând de aşa ceva. Problema la noi nu este personalul, este arhiva. Ne-a mai sprijinit primarul oraşului care ne-a dat centrala unde avem vagoane de arhivă, sunt dosarele de pensie ale tuturor persoanelor din judeţul nostru. Nu mai este spaţiu nici acolo. Eu am în vizor foarte multe clădiri, rămâne de văzut dacă o să şi poată să mi le atribuie.

Rep.: Autorităţile judeţene s-au implicat în vreun fel în rezolvarea acestei probleme?

R.G.: Spaţiul de la gară este al CEO, spaţiul în care funcţionăm noi acum este al autorităţilor judeţene. Deocamdată n-am discutat cu nimeni, probabil o să discut şi cu domnul Călinoiu şi cu domnul Cârciumaru, să vedem ce soluţii ar fi.

Rep.: Sumele cerute de CE Oltenia pentru chiria acestei clădiri sunt ridicate?
R.G.:
Chirie nu plătim mult, pentru spaţiul care este şi pentru ce avem noi acolo, chiria a fost modică, oricum nu exagerat de mare.

Rep.: Pensionarii s-au obişnuit cu sediul din zona Gării. Credeţi că această mutare va avea vreun impact asupra lor?

R.G.: Nu o să fie niciun impact. Pensionarii se obişnuiesc indiferent unde, important este să le dăm cât mai repede drepturile care li se cuvin şi nu contează unde-i spaţiul. Nu stă oraşul acesta într-o clădire a CEO.   

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: