Doar 15 localnici la protestul de la Peştişani

Localnicii din Peştişani au ignorat chemarea la miting a consilierului Fuiorea, care anunţa 400-500 de participanţi. Doar câţiva localnici au răspuns chemării la protest, care de fapt s-a transformat într-o şedinţă. Sătenii din Peştişani se plâng de faptul că rămân fără apă la robinete, deşi reţeaua de alimentare cu apă este finalizată. Primarul spune că de vină sunt chiar cei care acuză, deoarece folosesc apa pentru udat grădinile. Protestatarii vor fi „liniştiţi” cu apometre.

Cu lipsa apei se confruntă localnicii în fiecare vară, când îşi udă grădinile din reţeaua de alimentare cu apă şi astfel rămân fără apă la robinete. Tot ei sunt însă supăraţi şi vor ca primarul să rezolve problema. La protest consilierul local Constantin Fuiorea anunţase iniţial că vor fi sute de localnici. Au fost însă doar 15.

Primarul localităţii a mers la întâlnire cu sătenii. „Localnicii din Peştişani trebuie să ştie în primul rând că reţeaua de alimentare cu apă nu este pentru irigare, ci pentru consum în gospodărie. Cu această situaţie ne confruntăm două luni pe an, când este cald şi lumea îşi udă grădinile. Am găsit însă soluţia. În momentul de faţă se montează 800 de apometre şi să vedem apoi cine mai face risipă de apă, când vor veni acasă facturile de câte 10 milioane”, a spus Florin Pavel, primarul din Peştişani.

Nicolae Nicolcioiu, fost viceprimar al localităţii, este de altă părere: „Problema nu va fi rezolvată până când cele două bazine nu vor fi curăţate, iar conductele fisurate nu vor fi înlocuite. În al doilea rând trebuie puse apometre la toată lumea, pentru că unii au, unii nu şi trebuie branşaţi legal pentru a putea fi traşi la răspundere dacă este cazul”.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: