Doar patru echipe din Liga 1 nu au datorii la stat

FRF se confruntă cu o mare problemă în acest sezon, a început licenţierea cluburilor şi s-a constatat că majoritataea echipelor  din prima ligă au datorii la stat. Doar patru formaţii FCSB, Viitorul, Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaş nu au datorii la stat

FCSB, Viitorul Constanța, Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș sunt singurele echipe din Liga 1 care au certificatul fiscal 0 în privința datoriilor la stat. Certificatul fiscal este obligatoriu pentru licenţierea echipelor de Liga 1, care trebuie să  semneze acorduri de eşalonare a plăţilor cu jucătorii, dacă nu le-au plătit salariile la zi la finalul anului.

Echipele din Liga 1 se confruntă sezonul acesta cu mari probleme în ceea ce privește situația financiară. Astfel, din 14 echipe, doar 4 sunt la zi cu toate taxele. Cluburi importante precum Dinamo sau Astra Giurgiu nu și-au plătit încă toate impozitele către statul român, a informat Digi Sport.

De asemenea, formațiile din România se confruntă cu dificultăți și în legătură cu restanțele salariale către propriii angajați. Gazeta Sporturilor a scris la începutul lunii ianuarie că FCSB n-a putut să achite lefurile pe noiembrie și pe decembrie fiindcă Gigi Becali, finanțatorul echipei, avea conturile blocate din cauza unui dosar al DNA în care e acuzat de spălare de bani. Jucătorii au semnat acte adiționale prin care acceptă să fie plătiți la 31 ianuarie și pentru luna în curs, și pentru ultimele două luni ale anului trecut.

Mutarea lui Nistor la Universitatea Craiova nu a fost primită foarte bine de către fanii roș-albilor, însă suma de transfer de 260.000 de euro a fost o soluție de salvare pentru Dinamo care a  plătit  astfel o parte din restanțe și din datorii.

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: