Lupuţ: „Vom efectua un cantonament în Turcia”

Majoritatea echipelor din Liga 1, dar şi cele din Liga 2 se vor pregăti în cantonamente în Antalya, Side sau Belek, pentru partea a doua a campionatului. Printre formaţiile din eşalonul doi care merg în cantonament în staţiunile din sudul Turciei se numără şi ACS Viitorul Târgu Jiu, care a anunţat că a perfectat un cantonament de două săptămâni la Side.

La fel ca majoritatea echipelor din Liga 2, ACS Viitorul Târgu Jiu va efectua pregătirea de iarnă în sudul Turciei, în localitatea Side. Majoritatea formaţiilor din România, chiar şi cele din Liga 3, aleg această zonă din Turcia pentru pregătirea de iarnă, pentru că acolo terenurile şi clima sunt total diferite faţă de cele din România, unde acum temperaturile sunt negative şi terenurile îngheţate.

Un alt atuu al turcilor, pentru a-i atrage pe jucătorii români să se pregătească acolo, îl constituie preţurile foarte mici, mult mai mici decât un cantonament pe care l-ar susţine în ţară. Un impediment ar fi acela că în sudul Turciei e mult mai cald decât va fi în ţară pe 22 februarie, când se reia eşalonul secund din România, şi echipele au nevoie apoi şi de o readaptare la clima din România. Conducerea ACS Viitorul a ales pentru pregătirea de iarnă staţiunea Side, situată în sudul Turciei, în apropiere de Belek.

Antrenorul Cristian Lupuţ a declarat că s-au perfectat deja o serie de meciuri amicale cu echipe din Rusia pentru stagiul de pregătre de la Side: „Cert e că vom efectua un cantonament de două săptămâni în Turcia, unde vom juca cu TSKA  Moscova  2, apoi cu o altă echipă din liga secundă a Rusiei, una din liga a doua din Ungaria, iar cel de-al patrulea adversar urmează să fie stabilit între timp, de organizatori. Vor fi patru amicale în acest stagiu de pregătire”.

ACS Viitorul se va reuni luni şi se va pregăti pentru două săptămâni lângă Oradea, la Sânmartin, după care va pleca în cantonament în Turcia, la începutul lunii februarie.

Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: