Doar trei cereri pentru cumpărarea locuinţelor ANL de la Dacia

Chiriaşii blocului ANL din zona Dacia nu se îngrămădesc să-şi cumpere locuinţele. După ce Primăria Târgu Jiu a stabilit preţul pentru fiecare unitate locativă în parte, doar trei dintre chiriaşi au depus cereri pentru a deveni proprietari. Preţul unei garsoniere variază între 18.000 şi 21.000 de euro, în funcţie de suprafaţă. Potrivit autorităţilor locale, chiriaşii nu vor fi obligaţi să-şi cumpere locuinţa.

Doar trei dintre chiriaşii celor 25 de locuinţe ANL din zona Dacia şi-au manifestat intenţia de a-şi cumpăra locuinţa. După ce Edilitara va face verificări pentru a vedea dacă solicitanţii au chiria şi întreţinerea la zi, chiriaşii vor obţine un aviz pentru cumpărare. „Cei care solicită cumpărarea locuinţelor ANL trebuie să fie cu datoriile la zi. După ce Edilitara le va elibera avizul de cumpărare, chiriaşii vor trebui să achite contravaloarea unităţii locative în funcţie de posibilităţile pe care le au, fie să plătească integral, fie să achite prin credit bancar. Raportat la piaţa imobiliară, preţul garsonierelor ANL din blocul de la Dacia este sub nivelul pieţei. Preţul unei unităţi locative ajunge între 18-21 de mii de euro, în funcţie de suprafaţa şi dotările de care dispune”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

În perioada următoare, autorităţile locale vor comunica preţul şi pentru garsonierele ANL din zonele Plopilor şi Săvineşti. „În momentul de faţă, se lucrează la evaluarea locuinţelor ANL din zonele Plopilor şi Săvineşti. Preţul de 326 de euro/mp este acelaşi pentru toate unităţile locative, însă valoarea se va stabili în funcţie de gradul de uzură şi de alte criterii”, a mai precizat Aurel Popescu. Autorităţile locale spun că familiile care nu vor avea posibilitatea de a-şi cumpăra locuinţele pot rămâne în continuare chiriaşi, nefiind exclusă varianta ca pe viitor să se majoreze chiriile. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, banii încasaţi din vânzarea ANL-urilor vor fi folosiţi pentru construirea altor locuinţe destinate tinerilor.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: