Doar trei joburi pentru absolvenţii de facultate

Începutul verii nu se anunţă unul promiţător pentru gorjenii care sperau să găsească un loc de  muncă, cel puţin pentru absolvenţii de studii superioare. Prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj sunt disponibile doar trei locuri de muncă pentru această categorie de personal. Cele mai multe job-uri sunt pentru persoanele cu studii medii şi gimnaziale.

Peste 100 de joburi sunt puse la bătaie pentru şomerii gorjeni în această perioadă prin intermediul AJOFM Gorj. Angajatorii caută personal pentru următoarele meserii: agent de securitate (10 posturi), agent de vânzări (55 posturi), bucătar (4 posturi), manipulant mărfuri (9 posturi), muncitor necalificat la demolarea clădirilor (13 posturi), ospătar (3 posturi), lucrător gestionar (5 posturi), faianţar (6 posturi), fierar-betonist (5 posturi). De asemenea mai este disponibile câte un post pentru următoarele meserii: asistent medical generalist, croitor, îngrijitor clădiri, manichiurist, şofer autoturisme-camionete şi mecanic auto. “În baza de date avem 120 de locuri de muncă disponibile. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru agent vânzări, agent de securitate, manipulant mărfuri, fierar betonist, faianţar şi ospătar. Pentru cei cu studii superioare avem doar trei posturi. Se caută un medic stomatolog, un consilier economic şi un asistent medical la care angajatorul cere studii superioare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Reprezentanţii AJOFM Gorj dau asigurări că rata şomajului este în scădere. “În data de 30 aprilie, la nivelul judeţului Gorj, rata şomajului era de 7,26%, corespondentă unui număr de 10.498 de şomeri. Trendul este descrescător şi cu siguranţă, la raportarea din 5 iunie, rata şomajului va fi sub 7%. În perioada următoare vom comunica oficial rata şomajului”, a precizat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: