Doborâţi de tăvălugul Astra

Pandurii a dominat copios prima repriză contra Astrei, dar eurogolul lui Eric nu a fost de ajuns nici măcar pentru un punct. Oamenii lui Pustai au fost trădaţi de propriile erori şi le-au oferit pe tavă victoria celor de la Astra.

Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu 1-3 (1-1), Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 3.500

Au marcat: Eric (min. 5) / Ivanovski (42’ şi 63’), Morais (86’)

Pandurii: Lazar – Ungurușan, da Silva, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld – Nistor (min. 76 Ciucur), Eric, Nicoară (min. 42 Brata) – Matulevicius (min. 76 Adrovic). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: da Silva (min. 18), Ungurușan (min. 56), Eric (min. 56)

Astra: Lung – Mățel, Ben Youssef, Mureșan, Morais – Takayuki, M. Cristescu – Tembo (min. 88 Bărboianu), Budescu (min. 78 Enache), de Amorim – Ivanovski (min. 75 Bukari). Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonașe galbene: Mureșan (min. 58), Enache (min. 78), Mățel (min. 90+1)

Arbitri: Alexandru Tudor – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe.

Pandurii nu au făcut faţă liderului Astra. Deşi au început mai bine, au marcat repede prin Eric şi au dominat prima repriză, elevii lui Pustai s-au văzut egalaţi într-un moment în care jucau în 10 oameni. Repriza a doua a aparţinut giurgiuvenilor care au mai lovit de două ori după greşeli uriaşe în apărarea pandurilor.

Cu un Eric nu vine primăvara

Pandurii a început curajos derby-ul „european” cu Astra. Nici nu se aşezaseră bine în ghete jucătorii celor două echipe, că Eric a prins un trasor fantastic de la 30 de metri care l-a lăsat spectator pe Lung cel mic. Superb gol, candidat sigur la reuşita campionatului alături de golul lui Latovlevici din derby-ul cu Dinamo. Trupa lui Pustai a continuat să domine jocul în faţa unor astrali ce păreau mai mult cu gândul la meciul de joi cu Maccabi Haifa.

Accidentarea lui Nicoară, moment cheie

Spre finalul unei reprize dominate de panduri a venit un moment mai puţin plăcut. Nicoară s-a ciocnit violent cu mandibula de umărul lui Măţel la un duel aerian şi a rămas minute bune la pământ, timp în care doctorul echipei şi chiar oamenii din ambulanţă au încercat să-l facă să-şi revină. Nicoară s-a ridicat într-un final de la pământ şi a continuat jocul, nu pentru mult timp însă. Imediat i s-a făcut rău şi a cerut schimbarea. Din momentul în care Nicoară a ieşit a doua oară de pe teren şi până la introducerea lui Brata a trecut un minut. Suficient timp ca Astra să profite, Erico să fie depăşit ca-n curtea şcolii iar Ivanovski să reia în poartă după şutul lui Budescu respins de Lazar. Nicoară a ajuns în cele din urmă la spital unde a aflat că a suferit o uşoară comoţie. Mijlocaşul acuza aseară dureri puternice de cap, dar nu se pune problema să nu joace joi cu Braga. De remarcat că arbitrul care reuşeşte să strice cheful tuturor de fotbal, „Brad Pitt” Tudor, nu i-a dat nici măcar galben lui Măţel pentru acea intrare violentă la Nicoară, fie ea şi involuntară.

Astra a strălucit după pauză

Pandurii a început mai bine repriza a doua, dar Nistor şi Eric, ultimul din lovitură liberă, nu l-au putut bate pe Lung. Astra a dat lovitura după o gafă de începător a lui Unguruşan. Acesta a pasat direct la Cristescu, mijlocaşul l-a lansat perfect pe Ivanovski care l-a executat simplu pe Lazar. Pe lângă greşeala incredibilă a unui fundaş cu experienţă, remarcăm şi diferenţa de clasă între atacanţii celor două echipe. În timp ce Matulevicius a înotat degeaba pe teren, iar mai apoi Adrovic a fost omul invizibil, Ivanovski, rezerva lui Fatai, a profitat din plin de cele două şanse primite.

Pandurii are nevoie de un atacant de clasă şi are nevoie repede. Nistor şi Erico da Silva au mai irosit două oportunităţi de a egala situaţia, Lung intrându-şi serios în formă în partea a doua. De marcat au făcut tot astralii. Junior Morais a prins un şut cu stângul de lângă Unguruşan iar Lazar a întins tardiv piciorul. 1-3 şi zarurile erau aruncate. Pandurii ajunge la al doilea eşec consecutiv după cel de la Piatra Neamţ şi are motive serioase de îngrijorare înaintea turului cu Braga. Astra în schimb are 4 victorii din 4 în Liga 1 şi se anunţă a fi principala contracandidată a Stelei la titlu.

“Sunt dezamăgit de organizatori! Am fost atacat de nişte huligani, au aruncat cu steaguri în mine, n-a existat pază. Totuşi, mă bucur că suntem pe primul loc, cred că vom rămâne aici până în etapa a 35-a!”

Ioan Niculae, patron Astra

„Lotul mai bun al echipei oaspete a decis acest meci. Noi nu am reușit să ne desprindem pe momentele bune ale noastre, a venit și acea greșeală copilărească de prin minutul 60 și a fost greu să mai revenim.”

Cristi Pustai

5 – meciuri fără victorie are Pandurii în faţa Astrei, ultimul succes a fost în aprilie 2011, 1-0 la Severin

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: