Doctoriţa Braia, la un pas de sentinţa finală

Două săptămâni o mai despart pe medicul Carmen Braia de verdictul final pe care îl va da Curtea de Apel în dosarul de ucidere din culpă în care aceasta este judecată împreună cu o asistentă din subordinea sa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Instanţa de la Craiova a stabilit miercuri ca la sfârşitul acestei luni să pronunţe sentinţa, una care poate da peste cap cariera profesională a medicului gorjean. Aceasta a fost condamnată anul trecut la pedeapsă cu suspendare şi la obligaţia de a nu presta 3 ani activitatea de medic în dosarul în care este acuzată de moartea unei paciente. Medicul a primit 3 ani de închisoare la Târgu Jiu, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani, în timp ce asistenta Luminiţa Mariana Ionicioiu a primit o pedeapsă de 1 an şi 5 luni, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 5 ani.

Ambele inculpate au contestat sentinţa de la Târgu Jiu în speranţa că la Craiova vor fi găsite nevinovate, lucru pe care îl vor afla pe 30 mai. Şi rudele pacientei care a decedat în mai 2011 au contestat verdictul de la Târgu Jiu, dar în speranţa obţinerii unor pedepse mai mari pentru cadrele medicale pe care le consideră vinovate de moartea tinerei.

Raluca Tulic, din Slivileşti, şi-a pierdut viaţa în urmă cu 7 ani după un şoc anafilactic în care a intrat pentru că i s-a administrat o injecţie fără să fie testată în privinţa reacţiei pe care o are la antibiotice. În foaia de observaţie a pacientei, după decesul acesteia, cadrele medicale consemnaseră în fals că îi făcuseră tinerei tot tratamentul necesar, falsul fiind dovedit de anchetatori prin faptul că au reuşit să fotografieze fişa originală înainte de a fi făcute completări „din pix”, menite să scoată basma curată vinovaţii.

Vizualizări: 3,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: