Începe judecata primarului din Bumbeşti Piţic

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins contestaţia prin care primarul Michy Nioaţă şi alţi inculpaţi din dosarul instrumentat de DNA au contestat rechizitoriul procurorilor anticorupţie. Dosarul vizează modul în care fiica primarului din Bumbeşti Piţic a încasat subvenţii de la APIA pentru o fermă în care a avut animalele doar pe hârtie, tatăl ei fiind cel responsabil cu întocmirea documentelor.

În şedinţă de cameră preliminară, Tribunalul Gorj a decis încă de la mijlocul lunii februarie că nu are motive să respingă probatoriul din dosar, instanţa dispunând atunci inclusiv începerea procesului. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 150/P/2016 emis la data de 06.12.2017 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova. cu privire la inculpaţii Doboş (fostă Nioaţă) Alina Adnana Mariana, Nioaţă Michy, Gogelescu Valeriu şi Zdrăilă Monica, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Doboş (fostă Nioaţă) Alina Adnana Mariana, Nioaţă Michy, Gogelescu Valeriu şi Zdrăilă Monica”, se arată în decizia judecătorilor gorjeni.

Decizia respectivă a fost însă contestată la Curtea de Apel Craiova, unde inculpaţii sperau să obţină totuşi câştig de cauză şi dosarul lor să fie retrimis la DNA pentru o eventuală refacere a anchetei. Magistraţii din Bănie au dispus însă şi ei ca procesul să se judece de acum încolo pe fond la Târgu Jiu. Contestaţiile inculpaţilor au fost respinse în totalitate şi fiecare dintre aceştia a fost obligat să achite şi câte 300 de lei cheltuieli de judecată.

Fiica primarului e acuzată că a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar.

Vizualizări: 1,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: