Doctorul Cretinel

Nu trebuie să vă îndoiți nici măcar o clipă că Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București, fost parlamentar și mare om de afaceri, e complet cretin. Îmi amintesc că, prin 2009, am făcut un reportaj din Parlament, la Cațavencu. Tema era să verificăm dacă parlamentarii, acești români reprezentativi, ar putea trece testul de cetățenie pe care trebuie să-l treacă orice străin care vrea să devină român. Inutil să vă spun că toți cei pe care i-am întrebat ar fi picat testul cu întrebări de dificultate cel mult medie din istorie, geografie și gramatică. Dar, dintre toți, unul s-a remarcat ca fiind, de departe, cel mai prost: Robert Negoiță. Nu doar că nu a răspuns la nici o întrebare, dar nici măcar nu părea că stăpânește noțiunea de ”formă de relief”, ”an de naștere”, ”părți de vorbire/propoziție”.
Ieri s-a stabilit fără discuție că doctoratul acestui geniu național este ”copiat de la un capăt la altul”. Nici măcar o frază originală în toată lucrarea. Ce i-o fi trebuit tâmpitului ăsta școală? Are ditamai averea, cel mai mare hotel din Europa, organizează concursuri de miss la care premiază doar fetele care fac sex cu membrii juriului (deci mai ales cu el), chiar îi trebuia să fie DOCTOR?
Interesant este și cum a prins gustul pentru învățătură micul dobitoc. La 30 de ani, Robert era încă preocupat să facă bani. Atât de preocupat încât nu reușise să absolve liceul. A luat bacalaureatul, cu un efort titanic, la 31. Și atunci a primit un semn divin, ceva de genul, care i-a zis că învăţământul superior e calea. A făcut două facultăți de rahat dintr-o lovitură, dar să fie licențiat sau masterand nu i-a ajuns. A vrut DOCTOR, tată! Din nou: DE CE?! Doar ca să încerce textul ăla răsuflat cu ”hai la mine la hotel ca să ne jucăm de-a doctorul”?
Acum, doctorului pârât nu doar că-i va fi retras titlul, ci ar putea fi pus sub acuzare și pentru fals în acte publice. La mai mare, dom’ doctor! Dar să nu uiți, orice s-ar întâmpla, un lucru: ești pesedist, deci poți să NEGI tot. La pesediști e ca la femei. NEGI tot, indiferent câte dovezi s-ar fi strâns împotriva ta. Ai un exemplu ilustru chiar la matale în partid. Tot mare doctor, fost premier chiar, tot un Xerox a-ntâia.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: