Trista zi când președintele țării a participat la propria răpire

Știți care e tragedia sinonimă cu o sinucidere politică a lui Iohannis? Că a reușit ce reușiseră doar foarte puțini oameni sau instituții până la el: să coalizeze împotriva lui oamenii deștepți. Au fost suficiente 30 de secunde de netăcere ca să se transforme dintr-o revelație și-un model al noului politician în al doilea Iliescu. Pentru că da, domnule Iohannis, ați reușit cu o eficiență nemțească să vă compromiteți definitiv. Iată cum se face:

”În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupista a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă." (Klaus Iohannis, ieri, pe fugă, în timp ce ieșea dintr-o mașină și intra într-o clădire)

A durat 30 de secunde pentru ca Iohannis să spună chestia asta pe care nimeni n-o s-o uite, niciodată. Două fraze. 36 de cuvinte cu tot cu prepoziții și conjuncții. Așa e când ești neamț! Calitate germană! Randament maxim!

Oamenii deștepți sunt mulți, chiar și-n țara asta. Aparent sunt puțini, dar avem impresia asta doar pentru că oamenii deștepți nu pot fi manipulați în masă (cum fac PSD și Antena 3), așa că sunt cam fiecare cu părerile lor. Din cauza faptului că au un intelect generos și, aș zice, eterogen și coduri morale cu diferite nuanțe, oamenii deștepți se coalizează foarte-foarte rar PRO sau ANTI o idee. Dar și când o fac, atunci e nasol! Am regăsit, în comentariile anti-Iohannis, opinii logice și bine argumentate ale unor oameni cu care m-am certat la cuțite de multe ori, în trecut, pe diverse subiecte. În privința poziției recente a lui Iohannis, însă, toți oamenii deștepți sunt de acord: de ieri, e un bou compromis. Așa cum ne-am pus mai demult de acord și că PSD-ul trebuie eradicat, și că Iliescu e un criminal, și că Antena 3 e un cancer al societății, și că mai multe. Ne contrazicem pe o mie de alte chestiuni, dar nu și în privințele astea. Astea-s sacre.

Și știți de ce e compromis Iohannis? Pentru că, deși nu sunt la fel de mulți ca proștii, atunci când oamenii deștepți fac o coaliție, calitatea contează mult mai mult decât cantitatea. Pentru că oamenii deștepți au o voce, pentru că știu ”să le zică”, pentru că au decență, pentru că atunci când un om deștept zice ceva, nu-i exclus ca și cei mai puțin înzestrați și educați din apropierea lui (părinți, bunici, copii, vecini, colegi etc.) să rezoneze. ”Da, mă, să știi că omul ăsta deștept cam are dreptate!”. Oamenii deștepți fac bulgări mici care creează avalanșe, nu proteste scremute și incoerente, ca cretinii uitători la Antene.

S-a întâmplat deja de câteva ori în istoria recentă ca oamenii deștepți să răstoarne cifre și guverne, în ciuda faptului că sunt mai puțini decât publicul Antena 3/PSD. Iar tăntălăul de Iohannis cu ei s-a pus. Nu e bine, domnule președinte! Nu e deloc bine. Pentru că mâine are protest Antena 3 și n-o să facă nici un rahat. Dar când o să ieșim noi în stradă, așa cum știți deja din exemplele recente, chiar o să facem. Și matale tocmai te-ai pus, din proprie inițiativă, ca prostul, în tabăra cealaltă. Pe data viitoare, deci.

Până atunci, nu uitați: oamenii pe care i-am numit, generalizând un pic cam mult, ”deștepți” au tendința să prezinte niște calități care îi fac invincibili și foarte, foarte de temut pentru tabăra adversă (indiferent care ar fi aceea care le stă împotrivă): sunt onești, sunt corecți, au intenții bune, se exprimă impecabil și limpede și uneori, doar uneori, își pun în cap cu o încăpățânare aproape nebunească să repare anumite nedreptăți. De asta binele învinge.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: