Doi angajaţi din minerit au murit la serviciu

Un lăcătuş mecanic de la Mina Motru a decedat ieri în timpul programului. Acesta era în birou atunci când i s-a făcut rău şi a fost transportat cu o ambulanţă către spital, însă acesta nu a mai rezistat. Din primele informaţii se pare că decesul bărbatului ar fi survenit din cauza unui infarct, însă inspectorii ITM au deschis o anchetă în acest caz. Complexul Energetic Oltenia a mai anunţat că şi la Mina Berbeşti a decedat un excavatorist, angajat al unei firme prestatoare din Gorj.

Angajatul Complexului Energetic Oltenia care a decedat ieri dimineaţă avea 58 de ani şi lucra ca lăcătuş mecanic la Mina Motru. Acesta era căsătorit şi avea un băiat de 20 de ani. Ieri dimineaţă, după ce a ajuns la serviciu, i s-a făcut rău în birou. A fost solicitată o ambulanţă, însă în drum spre spital bărbatul a decedat. O echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care bărbatul a decedat. “Noi am fost sesizaţi despre acest eveniment şi am trimis o echipă la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care a survenit decesul bărbatului. Din primele informaţii s-ar părea că este vorba de o moarte patologică. Se pare că bărbatul a survenit un infarct”, a declarat George Romanescu, inspector ITM Gorj.

Al doilea deces, la firma lui Sarcină

Un alt gorjean şi-a pierdut viaţa  la  EMC Berbeşti din judeţul Vâlcea. Acesta nu era angajat al Complexului Energetic Oltenia, ci al firmei TPSUT Bâlteni, deţinută de omul de afaceri Nicolae Sarcină. Societatea prestează servicii pentru minerit. “La cariera minieră Berbeşti, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul persoanei în cauză, ca urmare a alunecării sub şinele excavatorului pe care îl deservea. Bărbatul respectiv nu era salariatul CE Oltenia, ci al firmei TPSUT Bâlteni care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Exploatării Miniere Berbeşti, în baza unui contract de prestări servicii şi a unei convenţii de securitate şi sănătate în muncă încheiată între părţi. Evenimentul a fost comunicat la ITM Vâlcea, urmând a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii accidentului”, se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: