Doi copii şi-au cumpărat dulciuri cu tichete false

Doi minori în vârstă de doar 14 ani din Târgu Jiu au pus la încercare abilitatea unei vânzătoare din oraş. Aceştia au vrut să-şi cumpere dulciuri cu tichete trase la Xerox. Nu au reuşit însă să o păcălească pe vânzătoare şi au ajuns pe mâna poliţiei.

În magazin a intrat doar unul dintre cei doi falsificatori şi a cumpărat produse de valoarea a două bonuri de 8,7 lei. Chiar după ce a ieşit din magazin, vânzătoarea a observat că bonurile erau false şi şi-a anunţat şeful. Acesta nu a chemat imediat poliţia, aşteptându-se că minorul va reveni. Chiar aşa a fost, dar de data aceasta a venit un alt adolescent, care de asemenea a cumpărat dulciuri. „A venit un individ şi şi-a făcut cumpărături de valoarea a două bonuri. Vânzătoarea de la magazin a venit la mine în birou şi mi-a spus că bonurile nu sunt bune. M-am uitat la ele şi am văzut că într-adevăr pe spate nu aveau nimic, erau complet albe, iar acea porţiune de la cotor, care atestă autenticitatea, nu exista. I-am spus că nu chem poliţia, aştept că sigur va mai veni. La scurt timp a mai venit un copil cu acelaşi tip de bon şi şi-a cumpărat dulciuri de toţi banii. I-am spus vânzătoarei să tragă de timp, iar eu am ieşit şi am chemat poliţia”, susţine Constantin Predescu, administratorul magazinului.

În zonă s-a deplasat un echipaj al poliţiei, iar cei doi falsificatori, de doar 14 ani, au fost depistaţi imediat. În urma cercetărilor, poliţiştii au găsit în locuinţa unuia dintre cei doi xeroxul cu ajutorul căruia falsificatorii multiplicau bonurile. „În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi cei doi făptuitori minori, ambii în vârstă de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, judeţul Gorj. Asupra acestora au mai fost găsite alte două tichete valorice, în valoare de 8,72 lei fiecare, posibil falsificate. Cele trei tichete au fost ridicate de poliţişti în vederea expertizării”, declară Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Cei doi minori vor fi supuşi unui consult psihiatric, pentru a se stabili dacă au avut discernământ atunci când au făcut acest lucru.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: