Doi elevi s-au bătut pentru o fată

Poliţiştii comunitari şi jandarmii au reuşit să aplaneze ieri după-amiază un scandal produs la un liceu din Târgu Jiu de doi elevi care s-au luat la bătaie pentru o fată. Unul dintre aceştia trăsese la măsea vreo patru beri, iar vorbele „duşmanului” cum că fata nu-l prea iubeşte i-au picat greu, ambii riscând acum cel puţin medii scăzute la purtare.

Incidentul s-a produs la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, un elev de clasa a XII-a, la profilul teatru, ajungând la sediul Poliţiei Comunitare după ce a fost depistat că era în stare de ebrietate şi produsese scandalul respectiv. Adolescentul a făcut aici teatru, mai ales că este elev la acest profil, iar şeful Comunitarilor, Ion Tudor, şi-a jucat şi el bine rolul de şerif. „Părinţii tăi, mama ta, tatăl tău, ştiu că tu faci lucruri din astea- Ştiu oamenii ăia cu tu bei şi te duci la şcoală să faci scandal- Că ţi-ai bătut un coleg pentru o fată-”, a întrebat comunitarul şef. „Nu” a fost răspunsul sec al elevului, completarea lui Tudor fiind aceea că „lasă că află acum”, de faţă la discuţie fiind mai mulţi jurnalişti.

Bogdan Ciobescu, 19 ani, a declarat în faţa poliţiştilor comunitari că a sărutat-o pe una dintre eleve, după care un alt băiat a venit şi i-a dat un pumn, spunându-i să nu se mai atingă de aceasta. Ulterior, Ciobescu şi-a chemat în ajutor doi prieteni din cartier, după care a început scandalul. Elevul care a dat primul pumn a fost scos de cei trei de la ora de istorie, fără a se înregistra altercaţii între ei până pe holul şcolii, după cum afirmă profesorul de istorie Ionel Cioabă. Acesta spune că a rămas surprins să se trezească în clasă cu cei trei care l-au scos pe celălalt băiat. „În clasă, în timpul orei nu s-au bătut, doar l-au scos pe un elev de acolo şi de pe coridor încolo, până spre terenul de sport sau unde s-au dus am înţeles că au fost altercaţiile între ei”, declară profesorul de istorie.

O patrulă de poliţişti comunitari aflată în zonă a aplanat conflictul, în sprijinul acestora venind şi un echipaj de la jandarmi. Bogdan Ciobescu şi cei doi prieteni ai săi au fost duşi la sediul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, elevul recunoscând aici că, înaintea scandalului consumase alcool. „Am terminat orele, am fost la restaurantul de lângă şcoală, am băut acolo patru beri şi apoi pupai o fată. Ce-am făcut- Ăla mi-a dat mie un pumn şi eu am reacţionat că mi-a spus că sunt prost că mă bag şi că ea e amica lui. Carla este prietena mea şi vreau să se ştie asta, să nu se mai bage nimeni între noi. Sunt actor, mi-am jucat rolul, nu-i nicio problemă, important este că pupai o fată şi mă bătui pentru ea”, a menţionat elevul.

Şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, Ion Tudor, afirmă că cei doi tineri care au intrat în incinta şcolii fără a avea acest drept vor fi sancţionaţi cu câte 500 de lei. „Vom sesiza şi Poliţia Municipală Târgu Jiu pentru a vedea dacă există fapte penale. Acest incident putea să se termine mult mai tragic, bine că bătăuşii au fost doar amorezaţi şi nu au avut arme albe sau alte obiecte periculoase asupra lor”, a menţionat acesta.

Directorul adjunct al liceului din Târgu Jiu, Gheorghe Vasiloiu, a precizat că incidentul va fi discutat în Colegiul Profesoral, iar elevii vor avea, cel mai probabil, notele scăzute la purtare. „Este totuşi o bătaie pentru o fată. Vorbim de nişte tineri aici, să nu uităm. Un elev de-a XII-a l-a căutat pe un altul, s-au luat la bătaie pentru că amândoi vorbeau cu aceiaşi fată. Alţi băieţi au sărit în apărarea lor şi aşa a izbucnit scandalul. Altercaţia am înţeles că a fost de pe coridor până pe terenul de sport de unde a venit Poliţia Comunitară şi i-a luat. Vom lua măsuri evident, mai ales că au probleme mai vechi unii dintre ei. Vedeţi ce fac fetele astea din băieţi-” întreba retoric directorul adjunct aseară, în timp ce jandarmii continuau să strângă la declaraţii în cabinetul său pentru a lămuri tot contextul în care s-a produs scandalul.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: