Doi gorjeni au murit în accident la Hunedoara

Dumitru Dunărințu, om de afaceri și membru în Biroul Permanent Municipal al Partidului Național Liberal, și-a găsit vineri noaptea sfârșitul într-un grav accident rutier împreună cu un alt gorjean, inginer la Hidroconstrucția. Evenimentul rutier a avut loc în județul Hunedoara pe DN 68, mai exact în localitatea Măceu, între Simeria și Petroșani. În urma impactului a rezultat și rănirea unei femei dintr-o altă maşină, care din cauza traumatismelor suferite a fost internată într-un spital din Hațeg.

Partidul Național Liberal de la Gorj este în doliu, după ce Dumitru Dunărințu, un membru activ al formațiunii politice, a decedat vineri noaptea. Gorjeanul era un cunoscut om de afaceri în domeniul prelucrării fierului vechi și făcea parte din Biroul Permanent Municipal al PNL Târgu-Jiu. Președintele formațiunii politice, senatorul Dian Popescu, a fost şocat de veste, mai ales că Dumitru Dunărințu era pentru el mai mult decât un coleg de partid. „Îl cunosc foarte bine și era un membru activ al PNL-ului. Moartea lui m-a lăsat fără cuvinte pentru că noi aveam o relație mai specială, eram prieteni din copilărie, am crescut împreună și nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Nu știu foarte multe decât că mai era în mașină cu un inginer de la Hidroconstrucția și au fost loviți în plin de un alt autoturism”.

Accidentul s-a produs din cauza unei cisterne

Evenimentul rutier a avut loc vineri seara pe DN 68 între Simeria și Petroșani, în localitatea hunedoreană Măceu. Se pare că accidentul rutier în care a decedat Dumitru Dunărințu, dar și un alt gorjean, s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice apărute la o autoutilitară. Roata unei cisterne care transporta gaz s-a desprins în timp ce aceasta rula pe șosea și a ajuns pe contrasens, în fața unei autoutilitare de curierat rapid care a încercat să evite impactul și a intrat în plin în mașina care se deplasa în spatele cisternei. „Din primele cercetări rezultă că una dintre roţile autocisternei s-a desprins în timp ce rula şi a ajuns pe contrasens în faţa unei autoutilitare de curierat rapid. Şoferul autoutilitarei a încercat să evite roata şi a intrat pe contrasens într-un autoturism care rula în spatele cisternei. În urma accidentului, au decedat două persoane din maşină şi a fost rănit un pasager, o femeie, din autoutilitară“, a declarat subcomisarul Florin Tat din cadrul Serviciului Poliției Rutiere din Hunedoara.

Cel mai probabil femeia a fost luată la ocazie de cel de la firma de curierat care s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, asta pentru că a încercat să-și salveze viața cu riscul de a avea pe conștiință alte două vieți. Șoferul cisternei trebuie să le explice oamenilor legii cum a sărit roata, dar asta după ce se va face inspecția tehnică a autoutilitarei. Cei doi gorjeni care și-au pierdut viața aveau  53 respectiv 56 de ani. Din cauza accidentului, circulaţia a fost blocată timp de o oră.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: