Doi gorjeni duşi în arest

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au depistat, prins şi încarcerat două persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei privative de libertate.

Târgu-Jiu: Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au depistat, reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, pe L.P., de de 27 ani, din municipiul Târgu-Jiu, împotriva căruia instanţa de judecată a emis mandat de executare a pedepsei de 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 28 decembrie 2010, ora 04:46, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Hurezani au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către M.N.M., de 36 ani, din comuna Bolboşi, judeţul Gorj, despre faptul că în timp ce se afla pe raza localităţii Hurezani, persoane necunoscute i-au sustras suma de 500 lei şi două telefoane mobile.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei Comunale Stoina. Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 27/28.12.2010, M.N.M., împreună cu alte 5 persoane, a consumat băuturi alcoolice la un bar situat pe raza comunei Logreşti, judeţul Gorj. De aici, a plecat cu autoturismul proprietate personală, fiind însoţit de doi dintre bărbaţii cu care consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ajunşi pe raza comunei Hurezani, într-o zonă nelocuită, cei doi bărbaţi care îl însoţeau l-au deposedat prin violenţă, de cele două telefoane mobile şi suma de bani.

Continuând investigaţiile, poliţiştii au stabilit că victima s-a aflat în bar şi a consumat băuturi alcoolice împreună cu inculpatul L.P. şi alţi patru gorjeni.

Având în vedere că din cercetările efectuate în colaborare cu poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Gorj s-a stabilit că victima a fost deposedată de respectivele bunuri de către L.P. şi D.G., de 22 ani, din comuna Berleşti, judeţul Gorj, pe numele acestora au fost emise ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

La acea dată, poliţiştii i-au prezentat pe L.P. şi D.G. cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, instanţa de judecată dispunând arestarea suspecţilor pe o perioadă de 20 zile.

Rovinari: Poliţiştii deinvestigaţii criminale din cadrul Politiei oraşului Rovinari l-au depistat şi reţinut pe S.B., de 45 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, pe numele căruia Judecătoria Motru a emis mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, din probatoriul administrat s-a stabilit că suspectul, în perioada iunie-octombrie 2006, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Mătăsari, în complicitate cu o altă persoană, nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate din vânzarea de mărfuri, produse şi subansamble miniere. Mai mult declaraţiile depuse la organele fiscale, precum şi bilanţul şi balanţele contabile ale firmei au fost întocmite în fals, activitatea declarată fiind „zero”.

Prin aceste operaţiuni, suspectul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 293.361 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suspectul a fost identificat pe raza oraşului Rovinari şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J.Gorj. În perioada următoare, cei doi vor fi transferaţi în Penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa la care au fost condamnaţi.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: