Doi mineri de la Cariera Roșiuța au ajuns la spital. Dosar penal!

Doi salariați de la Cariera Roșiuța a Complexului Energetic Oltenia au ajuns miercuri la spitalul din Motru, ca urmare a unui accident de muncă. Cei doi schimbau un reductor la o bandă, la o înălțime de 4-6 metri. S-a rupt grinda de susținere a reductorului și s-au prăbușit în gol. Un inspector de muncă se află la fața locului.

Un salariat are 52 de ani, celălalt 42, fiind vorba de un șef de echipă și un lăcătuș. Cei doi sunt conștienți, dar au multiple traumatisme.

"La fața locului s-au deplasat poliţiștii care au efectuat cercetarea, constatând că un bărbat de 52 de ani, din comuna Corcova, județul Mehedinţi şi un altul, de 42 de ani, din municipiul Motru, ambii lăcătuşi mecanici, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce efectuau lucrări specifice, au căzut de la aproximativ 3 metri, suferind leziuni, ca urmare a desprinderii unei grinzi metalice", arată IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Vizualizări: 7,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: