Doi minori dispăruţi, găsiţi de Poliţie în vârful unui bloc turn

Doi minori daţi dispăruţi de acasă de părinţii lor au fost găsiţi de poliţişti dormind la etajul zece al unui bloc turn din municipiul Târgu Jiu. Puştii stăteau pe un pat abandonat, fără să îşi facă probleme în privinţa absenţei lor de acasă, ei nefiind la prima plecare de acest gen.

Surpriză de proporţii pentru poliţiştii implicaţi în această anchetă. Oamenii legii căutau, la început, un singur copil, ieri având ocazia să găsească nu mai puţin de trei puşti plecaţi de acasă. Andrei Lucian Brânzan, de 12 ani, şi verişorul său Claudiu Daniel Brânzan, de 14 ani, au plecat împreună marţi de la şcoală şi nu au mai revenit seara acasă. Tatăl lui Andrei a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat dispariţia, poliţiştii începând imediat căutările. Anchetatorii ştiau că trebuie să îl caute pe Andrei, dar, pe parcurs, după ce i-au audiat pe părinţii acestuia şi-au dat seama că vor trebui să caute doi băieţi, de fapt.

Poliţiştii îl mai căutaseră şi altă dată pe Andrei, aşa că sunt familiarizaţi cu aspectul fizic şi comportamentul acestuia. Băiatul în vârstă de 12 ani, din Târgu-Jiu, prezintă ca semnalmente înălţime aproximativ 1,50 m, ochi verzi, păr şaten închis.

Căutaţi toată noaptea

Cei doi băieţi stau amândoi în zona de sud a oraşului, la câteva străzi de blocul cu zece etaje în care au fost găsiţi ieri. Marţi noaptea, când au fost alertaţi, poliţiştii au aflat de la tatăl lui Andrei că acesta are telefonul mobil cu el. Puştiul a fost sunat pe telefon de mai multe ori, dar nu a răspuns, anchetatorii gândindu-se că, probabil, aparatul a fost pierdut. Aproape de miezul nopţii puştiul a răspuns cu greu la telefon, dar nu a intrat în vorbă cu poliţiştii care îl apelaseră, fiind prea buimac. Oamenii legii şi-au dat seama că Andrei doarme undeva şi, cel puţin pentru moment, au avut siguranţa că acesta nu va îngheţa de frig. Pe parcursul nopţii căutările au continuat, iar ieri dimineaţă, la ivirea zorilor, poliţiştii au putut să discute şi cu administratorii blocurilor din zona de sud a oraşului. Astfel, au aflat că unul dintre blocuri are boxe abandonate la ultimul etaj, respectiv zece, după căutări acolo fiind găsiţi nu doi, ci trei puşti care erau plecaţi de acasă şi care îşi făceau de cap, fără să le pese de grijile părinţilor.

Un final la fel de fericit a fost înregistrat  şi în cazul dispariţiei unei minore de 15 ani din Bucureşti, care, tot ieri, a fost găsită pe raza judeţului Gorj. Fata s-a certat cu părinţii săi şi, fără să stea prea mult pe gânduri, s-a urcat în tren şi s-a oprit la Aninoasa, unde a venit la Ionuţ, un tânăr de 18 ani de care era îndrăgostită şi cu care dorea să îşi trăiască restul zilelor. Poliţiştii au săltat-o din locuinţa respectivă şi au dus-o la Centrul de primire a minorilor în regim de urgenţă Târgu Jiu, de unde, probabil, va fi trimisă înapoi părinţilor. Asta până la următoarea fugă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: