Ameninţată cu moartea de colegii de clasă

O elevă a Colegiul Naţional „Henri Coandă” din Târgu-Jiu susţine că a fost ameninţată cu moartea de către doi colegi din liceu. Ada Giugelea povesteşte că a fost aşteptată de cei doi tineri când a terminat orele de curs şi aceştia „i-au promis” că-i vor semna certificatul de deces dacă nu-şi vede de treburile ei. Părinţii fetei au mers la şcoală să vadă ce s-a întâmplat cu fata lor şi se tem acum pentru siguranţa ei. Conducerea unităţii de învăţământ a aflat despre acest incident de la echipa postului Gorj TV.

Ada Giugelea este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Henri Coandă” din municipiul Târgu-Jiu şi săptămâna trecută a fost ameninţată cu moartea de doi colegi. Totul a început din momentul în care cei doi liceeni au fost surprinşi de dirigintă în timp ce fumau în sala de curs. Ei au suspectat-o atunci pe Ada Giugelea că i-a dat în primire cadrului didactic şi au vrut să-şi facă dreptate singuri. Cei doi tineri i-au ţinut calea colegei lor când au terminat orele şi au ameninţat-o că, dacă nu-şi ţine gura şi nu-şi vede de treaba ei, îi vor semna certificatul de deces. „Colegii mei obişnuiesc ca în pauze să fumeze în clasă şi o dată i-a prins doamna dirigintă, care din întâmplare a intrat în clasă înaintea mea şi i-a certat. Ei au crezut atunci că eu m-am dus şi i-am spus ce fac ei în pauze, însă nu a fost aşa. Când am plecat acasă, după ce am ieşit din liceu, m-au aşteptat în timp ce mă duceam să iau troleibuzul, mi-au dat o palmă şi au scos un cuţitaş. Mi-au zis că dacă nu-mi ţin gura şi nu îmi văd de treaba mea, cu cuţitul ăla îmi vor semna certificatul de deces sau îi vor pune pe colegii mai mari să mă bate ca să-mi de-a o lecţie”.

Părinţii fetei fac plângere la poliţie

Mama fetei a mers imediat la şcoală după ce a aflat de incident, însă nu a găsit-o pe dirigintă şi a vorbit cu profesorul de matematică. Femeia se teme pentru siguranţa fiicei şi a dorit să o transfere la un alt liceu, însă i s-a pus că acest lucru nu este posibil. „Fata a venit speriată acasă şi mi-a povestit ce s-a întâmplat la şcoală. Mi-a zis că ea nu a spus nimic la nimeni despre se întâmplă în pauze în clasă. Eu m-am dus la şcoală să vorbesc cu diriginta, dar nu am găsit-o la liceu că nu avea ore şi am vorbit cu profesorul de matematică Taifas, care a zis că nu are ce să le facă pentru că sunt foarte mulţi copii care creează probleme şi degeaba le scad media la purtare sau îi ceartă, că nu au nici o putere asupra lor. Eu i-am zis profesorului că vreau să-mi transfer fata în alt liceu, că aşa nu se poate, să stau în tensiune că i se poate întâmpla ceva fetei. Au spus că nu pot să o transfer. Noi ne ducem să depunem o plângere şi la poliţie să se ia măsuri”.

Conducerea şcolii nu ştia de incident

Conducerea instituţiei de învăţământ susţine că nu cunoştea acest caz şi că a aflat de la echipa postului de televiziune Gorj TV. „Eu nu ştiam de nimic, acum aud pentru prima dată. În permanenţă este în şcoală câte un director, un profesor de serviciu şi mereu vine poliţia, avem şi paznic. Nimeni nu mi-a spus nimic, nici un profesor, nici diriginta şi nici părinţii nu au venit la mine. Eu voi face o anchetă şi atunci vă pot spune mai multe detalii, până atunci nu pot să vă spun nimic pentru că nu ştiu”, a declarat Gabriela Angheloiu, directorul Colegiului Naţional „Henri Conadă”  

Vom reveni cu amănunte despre acest caz imediat ce conducerea liceului va finaliza ancheta internă.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: