Poliţiştii „bătăuşi”, încă neaudiaţi

Agenţii Poliţiei Municipale Târgu Jiu implicaţi în ancheta instrumentată de doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj nu au fost audiaţi în cursul zilei de ieri, deşi, la sfârşitul săptămânii trecute anchetatorii dădeau asigurări că vor face cercetările „cu maximă celeritate”.

A trecut însă week-end-ul şi s-a cam ales praful de „maxima celeritate”, poliţiştii în cauză fiind aşteptaţi azi la audieri, ei cerând un răgaz pentru a-şi angaja apărători. Reamintim că dosarul a fost deschis după ce un bărbat de 38 de ani din municipiu a ajuns la spital cu răni extrem de grave, susţinând că a fost bătut în sediul Poliţiei Municipale pentru că nu s-ar fi legitimat pe stradă şi nu le-ar fi vorbit frumos agenţilor care i-au cerut un act de identitate. Ion Cucăilă a menţionat şi că, după ce şi-a primit „papara” de rigoare, a fost abandonat de poliţişti la Podul Jiului, reuşind cu greu să ajungă acasă, de unde, după câteva ore, a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital.

Până acum identitatea agenţilor acuzaţi de tentativă de omor deosebit de grav a fost păstrată secretă, niciunul dintre aceştia neieşind nici în presă cu vreo precizare prin care să nege acuzaţiile bărbatului sau să explice ce s-a întâmplat cu Ion Cucăilă, lăsând, astfel, loc la diferite interpretări.

Ziua de azi nu este însă una grea doar pentru ei, ci şi pentru un alt coleg de-al lor, Constantin Alionescu, cel care este judecat pentru purtare abuzivă la Tribunalul Gorj. El a fost trimis în judecată pentru că l-a luat la bătaie pe un şofer din Mătăsari care l-ar fi stropit cu apă atunci când a trecut pe lângă el cu maşina printr-o baltă de pe şosea. Agentul a negat faptele respective, iar acum aşteaptă un verdict al instanţei, asta după ce, în luna aprilie, judecătorii au amânat pronunţarea unui verdict, cerând probe suplimentare în dosar.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: