Dorinţa căpitanului, 30 de puncte până la finalul turului

Pandurii abordează meciul cu Oţelul având toate atuurile pentru o victorie. Lui Grigoraş îi revin piesele cu greutate care au lipsit etapa trecută, Pintilii, Chiricheş sau Viera. Căpitanul Pintilii e mândru că echipa sa e prima în clasamentul meciurilor pe teren propriu şi a stabilit borna la care Pandurii trebuie să ajungă până în pauza de iarnă.

Cu 22 de puncte din doar 12 meciuri, pandurii au parte de cel mai bun sezon din istoria echipei. Aşa se face că elevii bine instruiţi de Grigoraş prind aripi şi vor să rămână invincibili pe teren propriu dar şi să strângă 30 de puncte până la iarnă.

”Suntem o echipă, nu-l avem pe Messi!”

Poate cea mai importantă revenire pentru Pandurii în acest moment e cea a căpitanului Pintilii. ”Motorul” echipei a lipsit în ultimele două meciuri din cauza unor probleme musculare dar e gata acum să pună din osul la bătaie. Alături de el vor reveni în garnitura de start contra Oțelului și celălalte două piese cu greutate de pe apărare, Chiricheș și Viera. Culmea toți revin într-un moment în care apărarea pandurilor a mers de minune și nu a mai încasat gol de 4 meciuri! ”Am stat o perioadă dar la Chiri perioada a fost mult mai lungă. Acum să dea Dumnezeu să fie bine. N-aș spune că revin ”greii” cu Oțelul, e urât spus așa. Formăm o echipă în primul rând, o familie, toți suntem lideri. Nu există Messi la noi să facă diferenţa. Și locul în clasament unde am ajuns, am ajuns prin jocul echipei, toţi am muncit împreună, nu există numai Chiricheş, Pintilii sau Viera”, spune căpitanul şi liderul pandurilor, Pintilii.

Campionii sunt de bătut

Pintilii nu se teme de campioana surpriză, Oțelul, și e convins că Pandurii o pot învinge duminică. Gălățenii nu pot da vina pe oboseală dacă pierd la Tg Jiu, crede căpitanul care vrea să-și ia și o mică revanșă pentru cele 3 puncte pierdute la masa verde în fața Oțelului în februarie. ”Sperăm să nu luăm gol în continuare dar să înscriem noi mai multe goluri. Domn profesor e cam nemulţumit că se termină 1-0 și nu-i place scorul ăsta. Să sperăm că vom marca şi vom câştiga cu Oţelul. Dorința asta e pentru că sezonul trecut nu am apucat să jucăm cu Oțelul, acasă la Severin. Acum trebuie să jucăm și să câștigăm. Sincer acum Oțelul nu mi se pare o echipă așa strălucită în această perioadă iar eu îmi doresc foarte mult să-i batem. Nu ne sperie Oțelul că vine de pe Old Trafford. Ei oricum au timp berechet să se odihnească de la meciul din Ligă până la meciul cu noi. Asta cu oboseala nu există, a zis-o și domn profesor, au timp să-și revină până duminică. Dacă joacă în Liga Campionilor nu trebuie să se plângă de oboseală. Noi suntem conștienți de asta, că n-au cum să vină obosiți”, mai spune Pintilii.

Să vină punctele!

Pandurii au strâns deja 22 de puncte dar nu au nici cea mai mică intenție să reducă motoarele. Pintilii și colegii săi și-au stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru ultimele 5 etape din tur în care vor întâlni adversari grei însă ca Rapid sau Vaslui dar și echipe accesibile ca Petrolul sau Chiajna. ”Mi-aş dori să facem 30 de puncte la finalul turului. Aşa ar fi ok. Mai sunt cinci etape şi eu mi-aș dori să obţinem trei victorii. Asta aș vrea eu dar dacă se poate mai mult cu atât mai bine. Cât o vrea Dumnezeu. Poate se joacă și primul meci din retur cu Ceahăul tot anul ăsta. Deci la 30 de puncte vreau să ajungem, ar fi o cotă bună”, adaugă căpitanul pandurilor care nu uită emoțiile din sezonul trecut când Pandurii au ajuns la cota 30 abia spre finalul sezonului.

18 puncte din 18 etape aveau Pandurii la finele lui 2010, echipa lui Grigoraș reușind să se salveze de la retrogradare cu un total de 37 de puncte

15 puncte din 6 meciuri pe teren propriu au strâns gorjenii care sunt primii într-un astfel de clasament, în fața celor de la Rapid sau Dinamo

”Suntem conștienți că vine o serie de 3 meciuri infernale. Sperăm să rămânem cei mai tari pe teren propriu. Sperăm să avem 6 victorii pe teren propriu după meciul cu Oțelul și să rămânem doar cu înfrângerea de la meciul cu Astra, nemeritată și aia.”

Mihai Pintilii, Pandurii

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: