Dosar penal după bătaia PNL - USR de la Bălești

Agresarea președintelui USR Bălești, Florin Papuc, de către un consilier liberal din localitate, s-a lăsat cu dosar penal. Florin Papuc a sunat la 112, duminică seară, după ce ar fi fost agresat de liberal în timp ce strângea semnături pentru candidatul la prezidenţiale Dan Barna. 

Incidentul a avut loc în satul Stolojani, reprezentantul USR susținând, pe Facebook, că a fost atacat de către consilierul local liberal Ion Bălan din localitatea Bălești, după ce i-a reproșat că nu a facut niciun proiect de cand este consilier. "Când ți-oi f... una în bot", i-ar fi spus consilierul PNL reprezentantului USR. 

"Polițiști din Târgu-Jiu au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat de 36 de ani, din comuna Bălești, despre faptul că în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla la Bălești, a avut un conflict spontan cu un bărbat de 67 ani, din aceeași localitate, care ar fi exercitat acte de violență asupra sa, iar prin îmbrâncire i-ar fi trântit telefonul mobil de sol, spărgându-i ecranul. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe și distrugere”, a precizat IPJ Gorj.

Biroul Politic Județean Gorj al Partidului Național Liberal a anunțat, luni, că va analiza situația de la Bălești. "Liderul USR Bălești, implicat în acest incident, este recunoscut în comunitate ca fiind o persoană conflictuală, care a avut acest gen de comportamente și în perioadele în care a activat la alte partide politice. Partidul Național Liberal, filiala Gorj, nu agreează astfel de comportamente, iar militanților PNL li se recomandă să nu răspundă provocărilor de acest gen din partea reprezentanților contracandidaților noștri”, se precizează într-un comunicat al PNL Gorj.

USR Gorj le cere liberalilor să îl excludă pe agresor. "Dacă la USR Gorj ar ajunge un astfel de specimen, ar fi exclus în secundă doi. La alte partide, astfel de oameni sunt consilieri locali, iar conducerea județeană probabil că se mândrește cu ei. România nu se poate face bine cu astfel de oameni! Solicităm conducerii PNL Gorj retragerea sprijinului politic pentru oameni cu astfel de comportamente și îndemnăm toți competitorii electorali la o campanie curată, din care să câștige cel mai bun", arată Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: