Un gorjean, în comisia Alianței USR PLUS pentru programul de guvernare

Gorjeanul Alin Mituța a fost votat de colegii lui din PLUS pentru a face parte din comisia comună cu USR de Politici Publice, care are ca obiectiv armonizarea programelor politice ale celor două partide și elaborarea programului de guvernare. PLUS a desemnat prin vot cinci membri în această comisie, cele mai multe voturi avându-le Mituța. Ceilalți patru sunt Oana Toiu, Dragoș Pîslaru, Andrei Lupu și Erika Stanciu.

“E o echipă cu competențe complementare, cu oameni care aduc experiența mediului privat, a societății civile, dar unii dintre ei și cu experiență guvernamentală”, a transmis președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Alin Cristian Mituta are o experiență profesională de peste 10 ani în instituții europene, dar și experiență în mai multe organizații civice din domeniul politicilor europene. "Mituța este specialist în politici publice, cu specializare în politici europene și relații externe. În 2016 a lucrat în echipa mea de la cancelaria Guvernului, mai întâi ca șef de cabinet al ministrului Dragoș Tudorache, apoi ca șef de Cabinet al prim-ministrului. Este coordonator regional pentru regiunea Sud-Vest și membru ales al Comisiei Naționale de Programe și Politici a PLUS, unde se ocupă de politicile europene. Din 1 septembrie va prelua sarcina de coordonare de politici în cadrul delegației USR PLUS în Parlamentul European", a explicat Dacian Cioloș.

Vizualizări: 1,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: