Dosar penal pe numele viceprimarului din Bumbeşti Piţic

Poliţia din Gorj face cercetări cu privire la faptul că Irina Cojocaru, viceprimar la Bumbeşti Piţic, ar folosi în paralel două acte de identitate, unul eliberat în 2011, celălalt din 2015. Plângerea a fost făcută de Leonida Belgher, consilier local la Alimpeşti. Irina Cojocaru a spus că nu a fost informată cu privire la această anchetă.

Situaţie neobişnuită semnalată de Leonida Belgher. Acesta a intrat în posesia unor documente notariale prin care Irina Cojocaru făcea o procură unei persoane în vederea înmatriculării unui autoturism. În documentul autentificat de notar apar seria şi numărul cărţii de identitate cu care s-a legitimat Irina Cojocaru, acestea fiind ale documentului eliberat în 2011. Problema este că Irina Cojocaru şi-a schimbat cartea de identitate în 2015, când şi-a mutat domiciliul la Bumbeşti Piţic, pentru a putea candida la primărie.

Belgher a sesizat poliţia şi a primit confirmarea că se fac cercetări. „La definitivarea cercetărilor, dosarul va fi înaintat cu soluţie legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, se arată în răspunsul primit de Belgher de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

Viceprimarul din Bumbeşti Piţic, Irina Cojocaru, a spus că nu are cunoştinţă despre acest dosar. „Nu ştiu nimic, dacă se deschidea dosar penal, probabil că eram chemată la poliţie. Eu nu am fost citată până în prezent”, a spus Cojocaru la Radio Infinit. Aceasta a spus că Belgher s-a încuiat cu primarul în birou, sugerând că pun împreună la cale astfel de atacuri. Irina Cojocaru nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse, sub pretextul că altele sunt problemele importante în localitate.

Vizualizări: 16,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: