„Violatorul” Greuruşi, cu un picior afară din puşcărie. Testul ADN îl dă nevinovat!

Mai are de aşteptat un pic şi are mari şanse să redevină o persoană liberă, asta după ce judecătorii i-au admis în cele din urmă ultima din nenumăratele cereri de liberare condiţionată. Liviu Gheorghe Greuruşi a primit o sentinţă favorabilă din partea magistraţilor, fiindu-i admisă solicitarea de a nu mai sta în spatele gratiilor după 9 ani de detenţie. Examenul ADN îl absolvă pe Greuruşi de vreo vinovăţie şi, totuşi, el se află în spatele gratiilor.

„Admite cererea formulată de petentul condamnat Greuruşi Liviu Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Greuruşi Liviu Gheorghe, aflat în executarea mandatului nr.123/2014, emis de Tribunalul Dolj, în baza sentinţei penale nr.91/2014. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. 

Greuruşi a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că în mai 2007 ar fi violată o minoră de 5 ani din Polovragi, după ce ar fi ademenit-o cu un pumn de cireşe într-un loc mai retras. Iniţial, el primise 20 de ani de puşcărie pentru că după comiterea faptei a plecat în Grecia la muncă şi acolo a fost prins  în 2009 şi adus în ţară pentru a ispăşi pedeapsa. Ulterior, el a contestat sentinţa şi a primit un verdict de 14 ani. Tot timpul bărbatul a susţinut însă că nu el este autorul faptei, ci un unchi de-al său, care, în 2007, l-ar fi convins să ia asupra sa toată vinovăţia, convins fiind că dacă pleacă în Grecia nu i se mai întâmplă nimic.

Recent, Liviu Gheorghe Greuruşi s-a adresat inclusiv redacţiei „Pandurul” cu o scrisoare în care povesteşte ce s-a întâmplat din 2007 încoace. El a pledat mereu ca nevinovat şi a prezentat în acest sens inclusiv rezultatele unui test ADN care ar fi trebuit să îl scutească de orice emoţii. Nu a fost însă aşa pentru că, în ciuda testului care arată că nu are legătură cu violul, Greuruşi a rămas în spatele gratiilor şi a executat 9 ani de închisoare din cei 14 la care a fost condamnat. „La sfârşitul lunii aprilie 2007 am venit din Grecia că aveam câte ceva de făcut în gospodărie. În acest timp, unchiul meu M.V., fratele tatălui meu, a violat o minoră. Nu se ştia cine este agresorul şi mă pomenesc că acesta vine la mine. Era sub influenţa alcoolului şi m-a rugat şi m-a implorat în genunchi, plângea şi mă săruta pe mâini şi pe picioare şi îmi spunea să zic că eu sunt făptaşul. Până la urmă, fiind un copil cu o minte proastă, am acceptat să îl ajut. Şi am făcut ce mi-a zis el. Eu tot trebuia să plec la muncă în Grecia şi l-am ajutat. Când am ajuns în Grecia, l-am sunat şi i-am zis la telefon că eu sunt autorul de viol. După aceea unchiul meu M.V. a mers cu telefonul la Poliţie, le-a arătat convorbirea telefonică şi pe acea convorbire am fost judecat şi condamnat în lipsă. Arăt că pe data de 7 iunie 2007, când s-a întâmplat violul, eu mă aflam la fratele primarului din comuna Polovragi, care a fost martor în cauză. Acesta a venit din Statele Unite pentru a depune mărturie că eram la dânsul acasă şi i-am făcut o alee de flori”, susţine Greuruşi în memoriul său înaintat către Pandurul. Acum el aşteaptă să vadă dacă sentinţa rămâne sau nu definitivă şi de abia apoi speră să redevină o persoană liberă.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: