Proxenetul de la Roşiuţa îşi caută libertatea prin Banat

La un an de zile de când a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani de închisoare cu executare, proxenetul Aristică Benoni Bejinaru încearcă să redevină o persoană liberă, iar pentru asta s-a adresat instanţelor de judecată. În speranţa că solicitarea sa va fi aprobată, acesta a depus cereri pentru liberare condiţionată atât la Judecătoria Timişoara, cât şi la cea din Târgu Jiu. Primul răspuns i-a venit din partea instanţei de judecată din Banat, care a constatat că nu e competentă teritorial să îi dea o decizie lui Bejinaru.

Deţinutul s-a adresat la mijlocul lunii trecute cu o cerere similară şi la Judecătoria Târgu Jiu, iar acum a primit un răspuns care îl pune în mare încurcătură. Magistraţii gorjeni sunt de părere că cererea lui trebuie judecată de colegii din…Timişoara, fiind greu de spus ce va urma de acum încolo pentru Bejinaru. În aceeaşi zi un alt complet de la Judecătoria Târgu Jiu care judeca o altă cerere similară primită din partea celui aflat în spatele gratiilor stabilea însă cu totul altceva, aşa că Bejinaru va mai avea timp să apară şi în faţa judecătorilor gorjeni. „Emite adresă către Penitenciarul Tg-Jiu, pentru a înainta la dosarul cauzei procesul-verbal şi caracterizarea petentului Bejinaru Aristică Benoni. Emite adresă către Baroul Gorj, în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru petentul- condamnat Bejinaru Aristică Benoni”, a decis instanţa, pe 16 mai deţinutul urmând să apară în faţa unui magistrat pentru a-şi pleda cauza. Culmea este că, joi, Bejinaru a avut o astfel de cerere formulată şi la Judecătoria Târgu Cărbuneşti, unde magistraţii i-au dat acestuia un răspuns care nu îi este pe plac. „Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cheltuielile judiciare, din care suma de 130 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu, ce se va avansa anticipat din fondurile MJ, rămân în sarcina statului”.

Fostul complice al lui Bejinaru din dosarul de proxenetism care i-a adus acestuia o condamnare de 7 ani, Casian Muja Bejat, a avut mult mai mult succes cu cererile de liberare condiţionată, el primit un răspuns favorabil încă din iulie anul trecut. E drept că pedeapsa sa este şi mai mică decât cea a lui Bejinaru, de 3 ani şi jumătate. Ambii au stat o bună parte din timp în arest preventiv sau la domiciliu de la începerea anchetei, în august 2014, până în aprilie 2017 când a fost pronunţată sentinţa definitivă. Cei doi au fost judecaţi pentru că obligau diverse tinere din zona Motru să se prostitueze în cluburi de pe litoral sau în străinătate, în tot acest timp Bejinaru fiind pontat ca „prezent” la Roşiuţa, unde era angajat ca lăcătuş minier.

Vizualizări: 1,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: