Dosar penal pentru evaziune soţiei lui Călina

Soţia fostului viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti, Iuliu Călina, s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală. Aceasta este acuzată că a prejudiciat statul cu aproape 100 de milioane de lei vechi prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute în urma comercializării de produse de panificaţie fabricate în brutăria pe care o administrează.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au fost cei care au depistat că Ana Călina a prejudiciat statul. Aceştia au efectuat un control la brutăria pe care femeia o administrează şi au stabilit că în perioada aprilie-iunie 2010 nu au fost înregistrate 30.000 de pâini şi multe alte produse de panificaţie. „Societatea în cauză nu a înregistrat în contabilitate suma de 30.870 de lei provenită din producţia şi comercializarea a 30.000 de bucăţi de pâine şi peste 14.000 bucăţi de specialităţi de panificaţie. Prejudiciul cauzat statului a fost estimat la 9.080 de lei reprezentând TVA şi impozit pe profit sustrase de la plata către bugetul general consolidat al statului”, a precizat Ion Pupăzan, director coordonator adjunct al Gărzii Financiare Gorj.

Iuliu Călina: „Dosarul penal îşi urmează cursul”

Procurorii vor fi cei care vor decide ce măsuri vor fi luate împotriva Anei Călina. „A fost întocmit act de sesizare penală pe numele administratorului firmei, act ce a fost transmis Parchetului şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj”, a adăugat Ion Pupăzan.

Soţul femeii, fostul viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti, spune că nu are nicio implicare în această problemă. „De opt ani de zile nu mai am nicio treabă cu brutăria, dacă a fost întocmit un dosar penal îşi urmează cursul, nu poate să-l oprească nimeni”, a spus acesta. 

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: