Dosar penal pentru număr record de trofee!

Nu mai puţin de 24 de coarne de cerb au fost ridicate, sâmbătă, de poliţiştii gorjeni, în trafic, de la un şofer. Cel care le transporta fără documente de provenienţă, pe drumurile publice din Gorj, cu maşina, este un orădean de 43 de ani. Acesta a fost oprit în trafic de oamenii legii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi, la un control de rutină.

Bărbatul de 43 de ani din municipiul Oradea se deplasa spre localitatea de domiciliu, când a fost oprit în trafic de poliţişti, în comuna Polovragi. În momentul în care oamenii legii au descoperit cele 24 de coarne de cerb în maşina pe care o conducea, bărbatul şi-a justificat fapta spunând că el însuşi confecţionează trofee pentru ca ulterior să le vândă la preţuri destul de mari. “La data de 09 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi au depistat un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, pe D.C. 22 – în comuna Polovragi, transportând 24 de coarne de cerb, fără a deţine documente legale de provenienţă”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Prezenţa coarnelor în portbagajul autoturismului cu care se deplasa a fost imediat justificată, orădeanul a spus că le-a achiziţionat de la diverse persoane din localităţile Horezu şi Vaideeni, judeţul Vâlcea. Bărbatul de 43 de ani îşi continua căutările pentru a cumpăra coarne de cerb chiar şi de pe raza localităţii Polovragi. Un lucru este, însă, sigur: bărbatul din Oradea s-a ales cu dosar penal sub aspectul nerespectării legislaţiei privind vânătoarea şi a protecţiei fondului cinegetic, iar coarnele de cerb au fost confiscate şi predate Ocolului Silvic Polovragi.

Vizualizări: 1,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: