Dosare penale pentru evaziune fiscală

Amenzi de peste 60.000 lei aplicate de comisarii Gărzii Financiare Gorj şi confiscări de bunuri de peste 24.000 lei. Acestea au fost rezultatele zecilor de controale efectuate la agenţii economici din Gorj la începutul acestei luni.

„Au fost întocmite patru acte de sesizare penală pentru infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 800.000 lei. De asemenea s-a luat măsura încasării şi virării sumelor stabilite, încasându-se în perioada de referinţă suma de 70.000 lei din amenzile aplicate şi confiscările dispuse”, declară Florin Ninu, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

(A.A.)

A înşelat statul cu lemne de foc

A înşelat statul cu lemne de foc. Este vorba despre un cetăţean din Motru care cumpăra camioane de lemne de foc din judeţele învecinate pentru a le pune în vânzare, cu toate că susţinea că sunt destinate consumului propriu. În urma unor reclamaţii venite din partea localnicilor, pe fir a intrat şi Garda Financiara Gorj. „În colaborarea cu Garda Financiară secţia Mehedinţi a fost probată achiziţia a 44 camioane de lemne de foc, ceea ce conduce la concluzia că persoana în cauză efectua acte de comerţ regulat şi nu achiziţii, aşa cum susţine”, spune Florin Ninu, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj. Comisarii au estimat un impozit pe venit în valoare de 18.859 lei.

(A.A.)

Declara mai puţin decât realiza

Administratorul unei firme din Târgu Jiu a declarat doar 400.000 lei din 2.000.000 cât a realizat. Mai mult decât atât, în baza acestor venituri s-a constatat că la sfârşitul anului 2009 profitul societăţii respective s-a ridicat la suma de 650.000 lei, cu toate că la stat nu s-a declarat nici un leu. În urma verificărilor s-a constatat că prejudiciul total adus bugetului general consolidat ajunge la aproape 650.000 lei, motiv pentru care a fost formulată plângere penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi de fals în înscrisuri.

(A.A.)

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: