Dosarul Bucurescu- ANI a fost clasat

Primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, a scăpat de procesul pe care Agenția Națională de Integritate (ANI) îl intentase împotriva lui. O comisie formată din doi judecători și un procuror de la Curtea de Apel Craiova a dispus clasarea cauzei pe motiv că cele sesizate de ANI nu se adeveresc. Potrivit primarului Sorin Bucurescu, clasarea a fost stabilită încă din luna noiembrie a anului trecut însă el a aflat abia cu câteva zile în urmă.

Decizie surprinzătoare în cazul procesului dintre primarul Sorin Bucurescu și Agenția Națională de Integritate. Instanțele de judecată de la Craiova au decis clasarea cauzei, anulând în acest mod orice posibilitate ca ANI să facă recurs. ”Comisia formată din doi judecători și un procuror de la Curtea de Apel Craiova care a făcut cercetările a dispus clasarea cauzei definitiv. În cazul unui astfel de verdict, nu mai există nicio cale de atac. Eu abia am aflat deși am înțeles că s-a dat prin noiembrie. Eu m-am dus zilele trecute la Craiova cu gândul că au făcut recurs dar grefiera m-a anunțat că nu pot face recurs”, a declarat Sorin Bucurescu.

Avere legală

Potrivit primarului, ordonanța de clasare este prima din această regiune a țării. În ea se arată clar că averea dobândită de Bucurescu este legală și nu ridică semne de întrebare. ”Pe ea scrie ordonanța de clasare nr.1, este prima din această regiune. Comisia a stabilit că cele sesizate de ANI nu se confirmă, rezultând că suma de bani e dobândită în mod legal. Le-am pus la dispoziție toate documentele cu privire la banii respectivi, nici nu se putea altfel”, a adăugat Sorin Bucurescu.

Primarul intrase în vizorul ANI pentru că nu putea justifica 100 de mii de lei. Primarul a spus atunci că banii îi are de pe urma unei nunţi şi a unui botez.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: