Dosarul Mischie, rejudecat la Tribunalul Deva

Procesul prin care Nicolae Mischie este judecat pentru infracţiuni la regimul vamal se reia azi la Judecătoria Deva. Procesul este reluat după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis la sfârşitul anului trecut să anuleze o pedeapsă de 3 ani pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean o primise tot la Judecătoria Deva.

Procurorii gorjeni îl acuză pe Mischie de introducerea a două maşini străine în ţară fără să fie declarate la vamă, ele fiind folosite apoi pentru o firmă dintr-o zonă defavorizată. Decizia de rejudecare l-a bucurat nespus pe Mischie la momentul luării acesteia, el susţinând atunci că, astfel, dovedeşte fie şi parţial că împotriva sa nu există probe, ci doar interesul de a fi târât pe la instanţe.

"O să se convingă lumea în cele din urmă că a fost o chestiune complet neserioasă, aşa cum am spus eu de la început. Judecătorii aceia de la Alba când au văzut dosarul s-au crucit pentru ce poate fi trimis un om în judecată. Vă veţi convinge la final că procurorii de la Gorj n-au pic de dreptate, dar până atunci mai trece timp. Rechizitoriul este în total dezacord cu realitatea şi cu faptele care s-au întâmplat cu adevărat, dar aceştia au fost procurorii noştri şi eu nu am ce face", spunea Mischie după ce a aflat că sentinţa de 3 ani primită iniţial i-a fost casată.

Nicolae Mischie a declarat mereu că este nevinovat, el menţionând că reluarea acum a procesului de la zero este tocmai o dovadă a faptului că împotriva sa nu există probe. Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj are pe rol mai multe procese penale, într-unul singur având o condamnare definitivă, cel privitor la introducerea în ţară a unei arme de vânătoare pe care nu a declarat-o la vamă. El va mai fi judecat şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Timişoara a menţinut pedeapsa de 4 ani dată de Tribunalul Gorj în procesul de corupţie cu Clement Mocanu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: