Dosarul poliţiştilor bătăuşi, la Craiova

Curtea de Apel Craiova a înregistrat oficial, săptămâna trecută, apelurile formulate în dosarul în care doi poliţişti şi un jandarm din Târgu Jiu au fost condamnaţi în iarnă la închisoare pentru că l-au bătut pe Ion Cucăilă chiar în sediul Poliţiei Municipale. Dosarul celor trei a primit un prim termen de judecată peste o lună, pe 19 mai aceştia fiind aşteptaţi în faţa instanţei.

Agenţii Nelu Popescu şi Cătălin Ionuţ Radu, împreună cu Alin Ion Văduva, au susţinut şi pe parcursul procesului de la Târgu Jiu că sunt nevinovaţi, însă judecătorii i-au găsit vinovaţi şi i-au condamnat la pedepse ce merg de la cinci ani şi jumătate de închisoare până la 7 ani. Aceştia au fost condamnaţi şi la plata unor daune morale şi materiale, în solidar cu inspectoratele judeţene de Poliţie şi Jandarmerie, instituţii care, de asemenea, au declarat apel la verdictul de la Târgu Jiu, sumele care trebuie achitate către Cucăilă fiind destul de mari, deşi cel bătut în sediul Poliţiei consideră că banii sunt prea puţini în comparaţie cu loviturile pe care le-a primit şi operaţiile prin care a trebuit să treacă pentru a rămâne în viaţă.

„Obligă inculpaţii în solidar, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la suma de 3000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune materiale, cu dobânzile legale aferente, şi pe fiecare inculpat, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la câte 10000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune morale, către persoana vătămată Cucăilă Ion. Obligă inculpaţii în solidar, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la suma de 6840 lei despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare, cu dobânzile legale aferente, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg Jiu şi la suma de 520 lei despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli ocazionate de deplasarea autosanitarei în vederea acordării de asistenţă medicală şi transport la spital, cu dobânzile legale aferente, către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 C.pen. obligă pe fiecare inculpat, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la câte 8500 lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj, pe care toate părţile din dosar au atacat-o cu apel, inclusiv procurorii, care vor pedepse mai mari pentru poliţiştii bătăuşi.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: